7.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivMasuaeg ei ole võtnud inimestelt sportlikku meelt

Masuaeg ei ole võtnud inimestelt sportlikku meelt

Kahekümne kaheksandad Vooremäe mängud tõid Kambjasse hulga sportlasi ning andsid võistlemisvõimaluse nii noortele kui vanadele.

Hoolimata 12. juuni heitlikust ilmast algas võistluspäev võrkpalli ja rahvastepalli lahingutega. Tugeva tuule ja ajuti vihmaga võideldes ei vandunud sportlased alla, ning kui pall mängu läks, ei seganud neid enam miski.

Naiste võrkpallis võttis võidu Haaslava naiskond Võnnu, Kambja ja Mäksa ees. Meeste võrkpallis võitlesid võidurõõmu nimel kaks Kambja võistkonda Esimeseks tuli vanemate ja kogenumate mängumeeste punt Kambja I, järgnes noor ja lootustandev Kambja II, kolmanda koha võttis Võnnu meeskond, järgnesid Haaslava ja Mäksa.

Rahvastepalli lahingud olid hoogsad nagu ikka. Kahjuks ei saanud võistkonda kokku Mäksa, kes oleks kindlasti teistele valdadele kõvasti konkurentsi pakkunud. Võidu võttis Võnnu Kambja ja Haaslava ees.

Võistkondlikul korvpalli viskevõistlusel suutsid koduväljakueelise ära kasutada Kambja sportlased, kes napi paremusega edestasid Võnnut ja Mäksat. Eesmärk oli viiest kohast visates koguda võimalikult palju punkte. Kõige lähemalt tehtud tabav vise andis 1 punkti ja kõige kaugemalt tehtu 5 punkti. Naiste tabatud korv andis topeltpunktid.

Vihma tõttu siseruumidesse kolitud sõudeergomeeter paelus paljusid huvilisi ning näitas ära tugevad ja vastupidavad sportlased. Kuival maal sõudmine on väga hea üldine treeningvahend ning on jõukohane paljudele huvilistele.

Laste ja täiskasvanute teatevõistlused tõid välja võidutahte ning nii võistlejate kui kaasaelajate toredad emotsioonid. Täiskasvanutest tuli esimeseks Mäksa, teine oli Võnnu ja kolmandaks jäi kodusel võistlusel Kambja. Lastest võidutses Võnnu võistkond Kambja ja Haaslava ees.

Traditsiooniliselt olid avatud ka nö iga-mehe alad. Kätt sai proovida nii korvpalli vabavisetes (võistleja viskas kuni teise eksimuseni) kui sangpommi rebimises.

Vabavisetes seljatas kõiki korvpallitaustaga võistlejaid kambjalane Rudolf Palk, kes on näidanud head vormi hoopis jõualadel. Võidu tõid talle tugevas tuules visatud 4 tabamust. Ka teine koht oli raskesti etteaimatav – 3 korvi suutis visata kohalik neiu Merily Meedla, jättes sellega selja taha Kambja korvpallipoisid Rait Murumetsa ning Kristjen Kääriku (nemad suutsid tabada kaks korvi). Ümberviskamise tulemusel võis pronksi tasku pista Rait.

Sangpommis tuli esimeseks Kambja sportlane Indrek Roos, kes vasaku ja parema käe summas suutis pommi rebida 115 korda.

Väga tore ala oli kostüümides sumo – seda said proovida nii lapsed kui täiskasvanud. Vaatemänguline ja lihtsate reeglitega ala kogus palju pealtvaatajaid ning tekitas elevust võistlejategi hulgas. Kas sellest võistlusest ka mõni Baruto järglane tõuseb, seda näitab elu.

Päeva lõpetasid rammumehe selgitamine, vallajuhtide võistlus ning mälumäng.

Rammumeheks konkureerivad vägilased pidid heitma ligi 10 kg kaaluvat pakku, kantima kiiruse peale traktorikummi ning kandma kahte erineva raskusega liivakotti. Esikoha sai Mäksa vägilane Esko Kurvits, talle järgnesid Rudolf Palk (Kambja) ja Allan Aviste (Võnnu).

Vallajuhid pidid aja peale võistlema „kartuli” panekus/korjamises. Kuna käimas oli jalgpalli MM-võistlus, siis testiti ka vallajuhtide osavust jalgpalliga žonglöörida ning üldiseid teadmisi mälumängus.

Mälumängus näitasid kõrgemaid teadmisi Kambja ja Haaslava võistkonnad, jättes teised kaugele maha. Esikoha suutsid ikkagi võtta võõrustajad. Tore on see, et Mäksa ja Kambja panid välja kaks võistkonda ning vanemate mälumängurite keskele on tulnud ka noori huvilisi.

Tore oli näha, et sportlik meel ei ole inimestest kadunud ning hoolimata raskustest tahetakse ikka võistelda.

Suur tänu ürituse läbiviimisel osalenud abilistele ning kohtunikele!

Gert Prants,
Kambja valla spordijuht

Loetumad