2.9 C
Kambja
Neljapäev, 18.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivTartumaa ja Jõgevamaa osalesid maamessil ühiselt

Tartumaa ja Jõgevamaa osalesid maamessil ühiselt

Tartumaa Arendusselts ja Jõgevamaa Koostöökoda osalesid ühiselt Maamessil, mis toimus 22.–24. aprillil Tartu Näituste messikeskuses. Tartumaa Arendusselts osales messil juba teist aastat, Jõgevamaa Koostöökojale aga oli see esmakordne üritus.

Baltimaade tunnustatumat ja Eesti suurimat maateemalist messi väisas rekordarv külastajaid, kokku 26 365 inimest.

Selle aasta messi tegi eriliseks Eesti Vabariigi presidendi Toomas-Hendrik Ilvese külastus. President möödus ka meie ühisboksist ja sai meilt kingituse, mis esindas kohalike ettevõtjate toodangut. Kingikotis oli Uhti kõrtsi leib, Jaago käsitöötalu savist leivaküpsetusvorm, Weroli maitseõli, Raja talus valmistatud käsitööseebid ning Köögiviljaühistu Peipsiveere sibulakorv.

Sellel aastal osales messil ka Euroopa Komisjon, kes jagas külastajatele informatsiooni Euroopa Liidu põllumajanduse ja maaelu poliitika kohta. Peale meie osales messil veel viis Leaderi tegevusgruppi, kes rikastasid oluliselt maamessi väljapanekut.

Koostöö rikastab osapooli

Jõgevamaa Koostöökoda esindasid Voore Külalistemaja, Põltsamaa Roosiaed, Kunsti ja Kultuuriselts Raja, Kamari Haridusselts, Jõgevamaa Omavalitsuste Aktiviseerimiskeskus, Palamuse Klaasikoda ja Kalevipoja Koda. Tutvustati Jõgevamaal toodetavaid Weroli maitseõlisid. Suureks hitiks osutusid Palamusel Raja Teele kodutalus valmistatud käsitööökoseebid. Siimusti lastekodu Metsatareke kogus laste käsitsi valmistatud ehete müügiga toetust kasvuhoone ostmiseks. Tabivere vallas asuv kogu pere lõbustuspark Vudila rõõmustas messikülastajaid teadmisega, et aktiivset perepuhkust saab veeta Tartule nii lähedal.

Tartumaa Arendusseltsi pinnal tegutses kolmel messipäeval kokku 17 ettevõtjat ja ühendust: Marjamaa talu perenaine pakkus proovimiseks värskeid mahlu ja moose, MTÜ Sibulatee esindajad tutvustasid Peipsiveere turismiasjaliste võrgustikku, Amme Keraamika peremees Priit Allas esitles kauneid keraamilisi ahjupotte. Peale selle tutvustasid oma tooteid veel Farmmaster OÜ, Paadisildade OÜ, Sindelkatus OÜ, Green NRG OÜ, Avi Puutöökoda AS, Tervisetuba OÜ, Köögiviljaühistu Peipsiveere, Aiasõber OÜ ning Ülenurme Käsitöö- ja Rahvakultuuriselts Nurmenukk MTÜ.

Selle aasta boksi ehitasid üles kolm Tartumaa vahvat ettevõtjat. Karkassi ehitas ja sisepinna viimistles Erkki Kubpart Ecodeco Grupp OÜst, kes teeb siseviimistlustöid kauni töödeldud puiduga ning pakub erilahendusega mööbliesemeid. Järveroog OÜ peremees Andrus Sepp lubas lahkel seinteks kasutada enda valmistatud pilliroomatte. Jaanus Hurt Vineer-IST OÜst tegi vineerist lauaplaadid lettidele ning letid kaunistati Jaago Sõbrad MTÜ perenaise Inga Talvise rahvusliku triibukangaga.

Üks Leaderi liikumise alustalasid on koostöö. Jõgevamaa ja Tartumaa ettevõtete ning ühenduste ühine osalemine maamessil rikastas meid vastastikku. Nii said erinevad ettevõtlikud inimesed hoopis teises keskkonnas kohtuda ja tutvusi luua.

Tartumaa Arendusseltsil ja Jõgevamaa Koostöökojal on plaanis järgmiselgi aastal maamessile minna ja kui soovite kaasa tulla, palun võtke meiega ühendust.

Järgmine maamess toimub 14.–16. aprillil 2011. aastal.

Aive Tamm (Jõgevamaa Koostöökoda),
Kaidi Randpõld (Tartumaa Arendusselts)

Loetumad