5.9 C
Kambja
Teisipäev, 16.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivVooremäel avati taas valgustatud suusarajad

Vooremäel avati taas valgustatud suusarajad

valgustatud suusaradaKambja kihelkonnas Vooremäel on pärast ligi 15-aastast pausi võimalik suusarõõme nautida ka õhtuti, sest nüüdsest on seal avatud valgustatud rajad ja kelgumägi.

valgustatud suusaradaKambja kihelkonnas Haaslava vallas Vooremäel on pärast ligi 15-aastast pausi võimalik suusarõõme nautida ka õhtuti, sest nüüdsest on seal avatud valgustatud rajad ja kelgumägi.

Aastate eest maavaidluste tõttu seisma jäänud suusakeskusel on oma kunagise hiilguse taastamiseks siiski pikk tee minna. Kunagi olid Vooremäel kõik rajad õhtuti valged ning seal oli ka laskumisnõlv koos suusatõstukiga. Keskuse eestvedajad loodavad, et ehk paari aasta pärast võiks keskus juba uhkema ilmega olla, vahendas ERR.

“Vooremäel pole kaklust ja tüli olnud, on lihtsalt Eesti taasiseseisvumisega tekkinud omaniku staatuse põhjendamatu ületähtsustamine, kuid tänane situatsioon on see, et Vooremäe keskus on kolinud oma radadega täielikult eramaadelt ära ja on riigimetsamaadel ja valla maadel ning üks lõik, mis on eramaadel, seal on siduv kokkulepe ja omanik on arendusse kaasatud,” rääkis SA Eesti terviserajad juht Jaanus Pulles ERR-i uudistesaatele “Aktuaalne Kaamera”.

Nüüd on Vooremäe suusakeskuses avatud kokku 4,2-kilomeetrine rada, mis on valgustatud alates hämaruse saabumisest, mil laternad ise sisse lülituvad kuni õhtuse “Aktuaalse kaamera” alguseni välja.

Vooremäe radade korrashoiu ja nende valgustamise eest hoolitsevad lisaks Haaslava vallale ka naabrid Tartu linn, Ülenurme, Luunja, Mäksa, Võnnu ja Kambja vald.

“Me peame tänast päeva selliseks verstapostiks, et võiksime uued läbirääkimistasandid luua, et saada näiteks naaberomavalitsused siia investeerima,” ütles Haaslava vallavanem Priit Lomp.

Merepinnast 126 meetri kõrgusel asuva Vooremäe väljaehitamine võiks võtta paar aastat aega ning selleks kuluda mitukümmend miljonit krooni. Vooremäe suusarajad annavad Kambja valla suusahuvilistele  lisaks Kambja terviseradadele võimaluse kasutada laiemaid ja kõrgemaid suusaradu.

ERR-i uudisklipp:

.  

Allikas: Priit Rajalo, Eesti Rahvusringhääling

Loetumad