5.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja poe uksed suletakse neljaks päevaks

Kambja poe uksed suletakse neljaks päevaks

ostukäruElva Tarbijate Ühistu sulgeb Kambja kaupluse teeninduseks ajavahemikul 21.-24.03.2010, et hoones läbi viia sanitaarremont.

Remondi eesmärgiks on müügisaali värskendamine, valgustuse ja tehnoloogia parendamine.

Ühistu juhatuse esimehe Hando Ivaski sõnul ei ole võimalik nimetatud töid teostada kaupluse lahtioleku ajal. Alates 1999. aastast pärast kaupluse põlengut ja kauplushoone taastamist pole müügisaalis remonti tehtud. Viimane oluline tehnoloogiline muutus leidis aset 2004. aastal, mille käigus uuendati kaupluse külmseadmeid.

„Viimased olulised parendused on toimunud 7 aastat tagasi. Aeg on teinud oma töö, nii klientide soovid kui ka ühistu võimalused on muutunud,” ütles Ivask.

Saneerimisega tuleb kaupluses riiulipinda juurde üle 30 jooksva meetri. Täiendavad külmseadmed ja riiulid tagavad parema kaupade väljapaneku ja ostjatele laiema valiku.

„Kaupluse renoveerimise graafik on ülimalt pingeline, kuid teeme omalt poolt kõik, et kokkulepitud ajaks kauplus uuesti avada,” lisas Ivask.

Ühistul kauplusbusse ei ole

Elva Tarbijate Ühistu Kambjas poe asendusteenust pakkuda ei plaani. Ühistu ei oma kauplusbusse alates 1992. aastast. Samuti puuduvad koostööpartnerid, kelle teenuseid saaks kasutada.

„Oleme kaupluse sulgemisest informeerinud Kambja Vallavalitsust ja meie kliente. Loodame kõigi mõistvale suhtumisele ja teeme omalt poolt kõik, et töödega graafikus püsida.

Ühistu liikmetele ja klientidele soovitaksin selleks perioodiks toiduained ette varuda. Tänased realiseerimisajad seda ka võimaldavad. Näiteks on piima realiseerimisajaks 5 päeva, kauplus on suletud 4 päeva,” rääkis Ivask.

Ühistu vabandab võimalike ebamugavuste pärast.

Vallavalitsus korraldas kauplusbussid

Kambja vallavalitsus organiseeris poe renoveerimise ajaks rahvast teenendama kauplusbussid, kus on müügil leib, sai, kuivained, piima- ja lihatooted jms. Rändkauplused peatuvad Kambja vallamaja värava kõrval parklas.

Elva TÜ

Elva Tarbijate Ühistu loodi rahva algatusel 1921. aastal vastukaaluks erakaupmeestele. Läbi konkurentsi suudeti välistada nii erakaupmeeste vahelisi hinna kokkuleppeid kui ka turujaotust. Ühistu peamiseks eesmärgiks ei ole kasumi tootmine vaid oma liikmete võimalikult hea teenindamine ja konkurentsivõimeliste hindadega kauplemine.

Tänasel päeval konkureerib ühistuline kaubandus võõrkettidega hoidmaks ära kontrollimatut hinnatõusu ja võimalikke kartellikokkuleppeid.

Ühistul on 14 000 liiget, sellest 590 elavad Kambja vallas.

Ka mujal Euroopas kui ka Ameerikas on ühistegevus laialt levinud ettevõtlusvorm, omades erivaldkondades keskmiselt 40% turuosast. Eriti kõrge on ühistegelik ettevõtlusvorm maakaubanduses,ulatudes erinevates maades 80%-ni turuosast.

Kauplusbussid Kambjas 21.03 kuni 24.03

21.03 E kell 10.00 – 15.00 Valga Leivatehas OÜ
22.03 T kell 16.15 – 19.00 Kaubabuss OÜ
23.03 K kell 15.30 – 18.00 Valga Leivatehas OÜ
24.04 N kell 17.00 – 19.00 Valga Leivatehas OÜ

Loetumad