6.9 C
Kambja
Laupäev, 04.05.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivSuure-Kambja parki rajatakse vabaõhulava

Suure-Kambja parki rajatakse vabaõhulava

Rajatav lavaauk.Teeme Ära talgud koputasid meie uksele 7. mai hommikul.

Mõni kuulis seda koptust, teine mitte. Need, kes kuulsid ja osaleda tahtsid, neil oli võimalik valida üle Eesti sobiv talgupaik.

Meie talgud olid suunatud nn lavaaugu korrastamisele Suure-Kambjas.

Vabaõhulava ehk lavaauk rajatakse endise Suure-Kambja mõisa pargis asuva sissevarisenud keldri vundamendile.

Lavaaugu talgud toimusid kahes kohas samaaegselt.

Suure-Kambjas põrises juba varahommikul trimmer, mis võitles lavaaugus võsaga. Korjati kokku kõik oksad, riisuti lehed ning lasti need kolinal läbi purustaja.

Kambja alevikus lammutasime aga kunagise mõisa abihoone (vallamaja kõrval) müüridest telliseid, puhastasime need segust ning ladusime alustele.

Müüri lammutamine polnudki nii lihtne nagu esmapilgul tundus. Toksisid ja toksisid ja toksisid… Kui kivi lõpuks müürist kätte said, siis selgus, et see on poolik, katkine või lagunes puhastamisel kildudeks.

Päike paistis, ilm oli mõnus ning töö lausa lendas. Kella üheks pärastlõunal olid meil vajalikud 1000 kivi alustele laotud.

Küllap lugejal tekkis ehk küsimus, et mida me nende tellistega peale hakkame. Ja-jah, mõistlik küsimus. Nendest laome jätkutalgute korras lavaauku lava, kuid enne seda tuleb seal teha veidi mullatöid ja valmistada ette korralik liivapadi lava tarbeks. Seejärel viime tellised kohale ja laome paika.

Talgud lõpetasime üheskoos sibulapiruka ja rabarberikoogi söömisega.

Suur aitäh kõigile 11 talgulisele, kes ei pidanud paljuks laupäeval panustada oma aega ja energiat Suure-Kambja lavaaugu valmimisele.

Vastutasuks sai iga osaleja priipääsme esimesele Kambja näiteringi Püünelind vabaõhuetendusele.

Lavaaugus näeme! Juba sellel suvel!

Talguline Pille Tammelan


Vaata pilte talgutest

Loetumad