-3.2 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivVanemuise teatri tegus suvi

Vanemuise teatri tegus suvi

Lavastaja puuriidal.Vanemuine etendab sel suvel komöödia “Ebahaige”, seto muinasroki “Peko” ning annab tasuta suvekontserdi Tartus Kassitoomel.

Ebahaige“

Tartus Laulupeomuuseumi pargis esietendub 29. juunil „Ebahaige“ – üks tuntumaid Molière´i komöödiaid, mille peaosa mängib Aivar Tommingas.

Peategelane, härra Argan on võtnud pähe, et ta põeb korraga kõiki maailma tõbesid ning suudab elada vaid mikstuuride, salvide ja tervendavate loputiste toel. Tema ümber keerleb terve galerii kodakondseid, kes üritavad härra Argani veidrast foobiast kasu lõigata. Kuna härra Arganil on juhtumisi kaks meheleminekueas tütart, ei puudu sellest loost ka romantilised tundetoonid.

Naljaloo lavastab Ago-Endrik Kerge ning seda mängitakse kokku kümnel korral kuni 10. juulini. Etendused algavad õhtul kl 20, pühapäeviti kl 15.

Peko“

Juulikuu esimesel päeval jõuab Värska laululava juures vaatajate ette muistne muinasrokk seto ajaloo ja seto pärimuse põhjal.

Lavastus küsib, kes see Peko õieti on – kuningas või seto jumal? Vahest on ta hoopis seto mees oma maal – ida ja lääne vahel omast kinni hoidmas.

„Peko“ on kirja pannud Kauksi Ülle ja teda on abistanud Ain Mäeots, Siret Paju ja Olavi Ruitlane. Peaosades astuvad üles Andres Mähar, Raivo E. Tamm, Sandra Uusberg (Tallinna Linnateater) ja Birgit Õigemeel. Ajavahemikus 1. – 10. juulini antakse vaid kaheksa etendust. Etendused algavad õhtul kl 20, pühapäevadel ka kl 15. Tartust Värskasse saab sõita ka Vanemuise teatribussiga, mille pääsmed on müügil nii kassades kui internetis. Teater ei soovita etendust lastele.

Vanemuise suvelavastuste piletid on müügil Piletilevis, Piletimaailmas, Tiketpros ning Vanemuise teatri kassades.

Rohkem infot leiate veebiaadressilt www.vanemuine.ee.

Tasuta suvekontsert

Kena kingitus muusikasõpradele on 31. juulil kl 19 Kassitoome orus toimuv tasuta suvekontsert, kus Mihkel Kütsoni dirigeerimisel mängib Vanemuise sümfooniaorkester.

Loetumad