3.9 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivPeolised jõudsid labajalavalssi tantsides pudrusappa

Peolised jõudsid labajalavalssi tantsides pudrusappa

Ringmäng-tants.Tänavune memme-taadi pidu on toimunud, suvigi otsa saanud ning sügis täieõiguslikult oma kohale asunud.

Suvist pidu alustasime sel korral lõõtspillilugudega. Külalisena rõõmustas meid Kadri G Laube, kes on teatud-tuntud Tartu lõõtspillifestivali korraldajana.

Ringmäng-tants.Tänavune memme-taadi pidu on toimunud, suvigi otsa saanud ning sügis täieõiguslikult oma kohale asunud.

Suvist pidu alustasime sel korral lõõtspillilugudega. Külalisena rõõmustas meid Kadri G Laube, kes on teatud-tuntud Tartu lõõtspillifestivali korraldajana.

Vallavanem Ivar Tedrema rääkis, mida uut on aasta jooksul valla mail tehtud ning toimetatud.

Jüri Erkmaa, Endla Kaldvee, Aili Mullonen, Arnold Kanep, Gustav Pala, Kalju Põder, Elli Rohtmets, Toivo Sild, Maie Solnik ja Salme Vilismäe olid sel korral nendeks väärikas eas vallakodanikeks, kes oma elutöö tunnustusena said vallavanem Ivar Tedremalt ja sotsiaalnõunik Margit Rannikult tänukirja ja meene.

Lisaks lõõtspillimängija Kadrile oli peol teisigi esinejaid.

Luule Hurt on selline vahva naine, kes kirjutab naljalugusid, luuletusi ja laule. Hiljutise Naistelehe andmetel on tal andeid veelgi. Peolisi naerutas ta ühe oma naljalooga ning kahe lauluga – „Memm ja taat” ja “Isamaa” –, mis olid pühendatud taasiseseisvumispäevale.

Lustaka laulukava olid ette valmistanud Kodijärve hooldekodu töötajad koos oma hoolealustega. Hea oli kuulata vanu, häid ja tuntud laule – need kutsusid kaasa laulma ja jalaga takti lööma.

Rahva ette astus ka väike üllatusesineja Leanne-Lisete, kes oma noorest east hoolimata on tänu vanavanaemale olnud memme-taadi peo staaþikas külastaja. Pisike piiga läks vapralt Kadri juurde ja ütles, et ka tema tahab laulda. Kellelgi ei olnud midagi selle vastu. “Põdra maja” kõlas lõõtspilli saatel tõesti väga vahvalt.

Teine üllatusesineja oli Leo Moro, kes oli peole tulnud akordioniga. Ta oli lahke mees ja rõõmustas peorahvastki toredate pillilugudega.

Kadri õhutas peoplatsil ka tantsulist tegevust. See oli lõbus. Labajalavalssi keerutades jõuti lõpuks pudrusappa. Just nii – pudrusappa!

Kruubipuder hapukoore ja omavalmistatud leivaga, joogiks maitsev kali. Kel isu ja kõhtu mahtus, sai lisaks praetud räimigi. Nii mõnigi krooniline kruubipudru mittesööja reetis sel korral oma põhimõtteid, patsutas pärast seda pungil kõhtu ja kiitis proua Reeta maitsva söögi eest.

Aitäh kõigile peol osalenutele ja suured tänud esinejatele!

Uute kohtumisteni!

 

Valla kultuuritöötaja Pille Tammelan

 

Vaata peo albumit

Loetumad