5.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivVana-Kuuste naisseltsi liige Anne Palumets: „Hubane on uues seltsimajas koos käia...

Vana-Kuuste naisseltsi liige Anne Palumets: „Hubane on uues seltsimajas koos käia ja käsitööd teha.“

Naiseltslased kaltsuvaipadel.Talveootuse pime aeg ja süüdatud küünlaleek ärgitab tagasi vaatama ja kokkuvõtteid tegema aastast, mis peagi minevikuks saab.

Algas see paksu lumevaibaga, lõppevat paistab porikarva maa ja vihmasajuga. Kui aga jõuluks või vähemalt aastavahetuseks maa puhta katte saab, läheb nii õues kui hinges valgemaks.

Naiseltslased kaltsuvaipadel.

Aasta lõpeb, teine algab

Talveootuse pime aeg ja süüdatud küünlaleek ärgitab tagasi vaatama ja kokkuvõtteid tegema aastast, mis peagi minevikuks saab.

Algas see paksu lumevaibaga, lõppevat paistab porikarva maa ja vihmasajuga. Kui aga jõuluks või vähemalt aastavahetuseks maa puhta katte saab, läheb nii õues kui hinges valgemaks.

Kahe lume vahele mahtus aga tegus aasta ja seda ka Vana-Kuuste naisseltsil.

Aasta algus oli täis rõõmsaid toimetusi – vastselt oli valminud meie seltsimaja. Sisustasime oma kauaoodatud kooskäimise koha, panime üles kangasteljed, ehtisime toa ja jäime külalisi ootama.

Pidulik avamispäev oli 11.veebruaril, tulijaid oli koduvallast ja kaugemaltki. Peale kingituste ja heade soovide jäi toredat päeva meenutama kohapeal ühistööna valminud kaltsuvaip, millest iga osaleja hiljem oma rõõmsavärvilise triibu võib üles leida.

Aastasse mahtusid juba kauaaegseks traditsiooniks kujunenud külapeod kevadel ja jõulu eel, kevadine lasteriiete müügi ja vahetuse päev, suvine perepäev laada, mängude, võistluste ja esinemistega, maanaiste päeva tähistamine ning advendiküünalde süütamine teisel advendipühapäeval. Selle korraldamisel oli meil abiks Kuuste naiskoor ja Kuuste kool ning advendisõnumi tõi rahvani Kambja kirikuõpetaja.

Eriti hea meel oli meil koos talgulistega korrastada oma seltsimaja ümbrust. Esimene talgupäev oli mais, kui kogu Eesti ühiselt töötas. Meil jagus tegemist ka suveks ja sügiseks. Nüüd on pind tasandatud, hulk mulda kohale veetud, lilled-põõsad istutatud ja kannatamatult ootame kevadet, et näha töö tulemust. Uuel aastal ootab veel kive ja mulda oma õigele kohale saamist ning muru külvamist. Loodame ka selleks tugevaid abikäsi.

Sügiseks valmis noorteruum keldrikorrusel, kus saab piljardit mängida, muusikat kuulata või bändiproovi teha. Sisustamise on noored enda peale võtnud, nii saab ka tulemus selline, nagu soovitakse.

Hubane on uues seltsimajas koos käia ja käsitööd teha. Kangastelgedel on valminud hulk meetreid kaltsuvaipa. Lisaks seltsi liikmetele on ka teistel võimalus kududa – ainult selleks tuleb end järjekorda panna.

Oleme korraldanud õpitubasid – uues majas on siidi maalitud, salvrätitehnikat õpitud, helmestest ehteid valmistatud, sõbrapäeva- ja jõulukaarte ning küünlaid tehtud. Käsitöö tegemine sobib seltsimaja avarasse tuppa hästi, sest kodus on ruumi vähem, pole kõiki töövahendeid ja koos on ka lõbusam. Ootame heameelega käsitööhuvilisi õppima või oma oskusi teistele edasi andma.

Kõike seda poleks meil ilma heade abilisteta. Täname hea koostöö eest Kambja vallavalitsust, Tartu Maanaiste Liitu, Kuuste kooli, Kuuste naiskoori, talgulisi ja kõiki teisi, kes nõu ja jõuga meie tegemistele kaasa aidanud!

 

Rõõmsat aastavahetust ja teguderohket uut aastat!

Vana-Kuuste naisseltsi liige
Anne Palumets

Loetumad