4.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKammeri rattapäev andis kogemusi ja teadmisi

Kammeri rattapäev andis kogemusi ja teadmisi

Ratta täpsussõit.Rattapäeva platsi hoolas korrastamine ja vigursõidu raja ettevalmistamine algas Kammeri kooli juures juba 22. mai varahommikul.

Ratta täpsussõit.Rattapäeva platsi hoolas korrastamine ja vigursõidu raja ettevalmistamine algas Kammeri kooli juures juba 22. mai varahommikul.

Ürituse peakorraldaja oli õpetaja Andri Kuusk. Õpilased läksid individuaalselt võistlustulle neljal alal (liiklustestide lahendamine, vigursõidu raja läbimine, aeglustus- ja kiirendussõit). Paremusjärjestus koostati kolmes vanusegrupis.

Algklasside õpilased olid joonistanud tundides ja peredes motikaid, autosid ja igasuguseid muid sõidukeid. Pildid pandi tööõpetusmaja ning mängude ruumi seinale.

Ilmataat jagas hommikul küll vihma, aga peale lõunat oli suurepärane ilm väliürituse läbiviimiseks.

Üritus algas rivistusega. Peakorraldaja tutvustas päevakava ja kohtunikke ning tuletas meelde reeglid. Kõik osalejad said kaela võistluskaardid nime ja võistlusaladega. Mitteosalejatel oli võimalik koos kasvatajatega kaasa elada.

Väheste kogemustega sõitjatele oli korraldatud korvpalliväljakul jalgrattasõidu õpetus. Seal toimusid ka mängud, mille kohtunikuks oli remondimees Olev Säde.

Kui liiklustestid said lahendatud, mindi õue. Kõige keerulisemaks osutus loomulikult vigursõiduraja läbimine – see võistlusala sai komistuskiviks nii mõnelegi õpilasele.

Hädas oldi ka aeglustusrajal, kus abiks tuli võtta jalg. Kohtunikeks olid Indrek Kuusk ja tema sõber Silvester Org.

Edukalt läbiti kiirendussõidu rada, kus kohtunikuks oli õpetaja Ain Sutt. Nii mõnigi pealtvaatajatest otsustas järgmisel korral kindlasti kaasa lüüa, sest põnevust oli palju.

Kell 19.30 algas sõpruskohtumine jalgpallis MC39 motomeestega. Motoklubi esindus oli 7-liikmeline. Viie täiskasvanu hulgas oli ka naisesindaja Riin. Äksi Motoklubi MC39 pealik Mell oli koos oma 7-aastase poja Axeli ning tema sõbraga. Kohtunikuks oli kasvatajategevusjuht Vahur Vares.

Uhkele rivistusele staadionil järgnes hullupööra emotsionaalne võistlusmäng. Staadioni kõrvalt hõigati/kisati vaheldumisi Kam-me-ri, Kam-me-ri või moto-mehed, moto-mehed… Võiduväravad lõid seekord küll kammerlased, aga lõpus kõlas kõigile suur aplaus ja hurraa. Õpetaja Andril õnnestus võistlusmäng ka videole võtta.

Kui võistlus peetud, mindi krossirajale. Tõelise sõu rajal andsid meeskonna noorimad, kelle sõit ja hüpped olid vägevad.

Pärast välimöllu viidi külalised tööõpetus- ja koolimajja ekskursioonile. Meie kooli poiste puidu- ja metallitööde näitus pakkus huvi kõigile. Külalised lubasid osaleda jõululaadal, sest kõik näitusel olevad esemed pakkusid suurt huvi. Tehnikaringis osalejad tegid koos motomeestega ka ühispildi. Rõõm oli vastastikune.

Sellised sõpruskohtumised ja võistluspäevad on alati teretulnud.

Suur tänu korraldajatele ja MC39 motomeeskonnale, kes leidsid aega meid külastada.

Huvijuht Hele Kõrs

Loetumad