Päästeamet: oska märgata tuleohtu oma kodus

545

Lapsed päästeautoga tutvumas.Möödunud aastal sai tulekahjudes kannatada ligi 1200 kodu.

Põlengud said neis majapidamistes alguse reeglina katkisest ahjust välja lennanud sädemest, ülekoormatud elektrijuhtmetest või toas suitsetamisest.

Päästeamet soovib alanud kampaaniaga „Kas ohtu näed?“ juhtida tähelepanu levinumatele tulekahju tekkepõhjustele ja panna inimesi märkama ohte oma kodus.

„Enamik tulekahjusid on sellised, mida inimene ise saaks ära hoida, kui oleks kodus natukenegi tähelepanelikum ja tegutseks tuleohtlikku olukorda märgates kohe, mitte ei lükkaks probleemi lahendamist edasi,“ ütleb Päästeameti ennetustöö osakonna juhataja Indrek Ints.

„Oma kodu tuleohutuse eest vastutab iga koduperemees ise. Kui päästjad välja kutsutakse, on järelikult tulekahju tekkinud ja suur kahju juba sündinud,“ lisab Ints.

Ometi on selliseid, tihtipeale väga raskete tagajärgedega õnnetusi võimalik lihtsalt ära hoida, kui küttekollet regulaarselt hooldada ja lasta katkised kohad parandada; püüda elektrisüsteemi kasutada mõistlikult ning läita sigaret õues või loobuda suitsetamisest sootuks.

Kindlasti tuleb regulaarselt testida ka suitsuandurit, sest elusid päästab vaid töökorras suitsuandur.

Kino maale
EelminePäikeseline päev koos päikeseliste kaaslastega
JärgmineElektrimüüja valimisel on abiks portaal energiaturg.ee