7.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivElektrimüüja valimisel on abiks portaal energiaturg.ee

Elektrimüüja valimisel on abiks portaal energiaturg.ee

Logo.Energiaturg.ee on elektrimüüjatest sõltumatu ja erapooletu energiaportaal.

Portaal koondab informatsiooni elektrimüüjate ja nende pakutavate hinnapakettide kohta, et teha hinnapakettide võrdlemine ning sobiva pakkumise väljavalimine tarbija jaoks lihtsaks ja mugavaks.

Energiaturg.ee portaali loomisega pole seotud ükski elektrimüüja ning arendajateks on Advokaadibüroo GLIMSTEDT, investeerimisfirma Capital Mill ning IT-partner Helmes.

Koduomanike Liit soovitab elektrimüüja valimisel kasutada www.energiaturg.ee portaali. Analoogsed portaalid on populaarsed teistes liikmesriikides, kus on elektriturg juba varem avanenud. Euroopa Komisjoni (2010) uuringu kohaselt on Rootsis 44%, Ühendkuningriikides 40% ja Saksamaal 40% tarbijatest elektrimüüja valimisel kasutanud võrdlusportaali abi.

Energiaturg.ee energiaportaalis saab võrrelda kõigi elektrimüüjate pakkumisi ning teha seda objektiivselt ning läbipaistvalt.

Tänase seisuga on portaalis kahe ettevõtte, Eesti Energia ja 220 Energia, hinnapaketid, kuid uute elektrimüüjate hindade avalikustamisel jõuavad need ka energiaturg.ee süsteemi.

Ettevõte juhindub oma tegevuses elektrituru avanemise hea tahte koostöölepingust ning Euroopa hinnavõrdlusportaalide heast tavast.

Portaal soovib tulevikus pakkuda lisaks hinnapakettide võrdlemisele ka elektrilepingute sõlmimise võimalust, aga selleks on vajalik jõuda kokkuleppele elektrimüüjatega. Tarbijatele hakkab lepingu sõlmimine olema tasuta.

Loetumad