7.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivTarbijakaitseameti pühadeeelne meeldetuletus

Tarbijakaitseameti pühadeeelne meeldetuletus

Tõmmis kampaania leheküljelt.Ees ootav pühadeaeg suurendab inimeste kulutusi, mida osa püüab katta laenurahaga: hoogustub krediitkaartide kasutamine, järelmaksu võtmine ning samuti elavneb kiirlaenuturg.

Tarbijakaitseamet annab seetõttu inimestele nõu, millele krediidilepingute sõlmimise puhul tähelepanu pöörata.

Mõtle põhjalikult läbi, kas ost, mille jaoks laenuraha vajad, on ikka hädavajalik ja kas krediitkaardi kasutamine, järelmaksu või laenu võtmine on ostu finantseerimiseks kõige mõistlikum. Ehk kannatab ostuga oodata nii kaua, kuni oled vajaliku summa oma sissetulekutest kõrvale pannud.

Kui oled otsustanud laenuraha kasutamise kasuks, võiksid kaaluda erinevate krediidiandjate pakkumisi (võta enne otsuse tegemist pakkumine 2-3 erinevalt firmalt).

Tingimuste võrdlemiseks küsi koos pakkumisega tarbijakrediidi teabelehte (www.tarbijakaitseamet.ee/teabeleht/), kus on lühidalt kirjas Sinu jaoks olulisemad lepingutingimused.

Teabelehel peab kirjas olema:

Kui soovid, peab krediidiandja lisaks teabelehele Sulle andma ka lepinguprojekti koopia, et sellega põhjalikult enne allkirjastamist tutvuda.

Pärast lepingu sõlmimist on Sul taganemiseks aega 14 päeva.

Kui taganed lepingust 14 päeva jooksul, ei pea Sa krediidiandjale esitama põhjendusi, kuid oled siiski kohustatud tasuma intressi perioodi eest, mil Sa krediiti kasutasid.

Kui soovid raha lepingus ettenähtud ajast varem tagasi maksta, pead arvestama leppetrahvi maksmisega.

Rohkem infot saab veebilehelt laenatargalt.ee ja tarbijakaitseameti kodulehelt tarbijakaitseamet.ee/raha.

Samuti võid helistada tarbijakaitseameti nõustamistelefonile 1330 või 620 1707.

Loetumad