1.9 C
Kambja
Laupäev, 27.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivLoogilise mõtlemise oskust on vaja kõigil ja kõikjal

Loogilise mõtlemise oskust on vaja kõigil ja kõikjal

Õpilased arvutiklassis.Võistlused toimusid males, kabes ja sudokude lahendamises. Mängiti arvuti vahendusel turniirisüsteemis, kus vastasteks olid õpilased Saaremaast kuni Ida-Virumaani.

Mängud toimusid peale õppetööd ja kestsid kolm tundi.

Kõige rohkem oli kabemängijaid.

Males osales 10 poissi (Mark Solovjov, Karro Soosaar, Kenri Koort, Joonas Palu, Kristjan Mägi, Tanel Rehemaa, Aaron Teesaar, Martin Jaani, Raivo Moorlat, Heigo Siilbek). Pooled maletajatest õpivad 5. klassis. Võistkondlikult jõudsime 25 kooli seas neljandale kohale. Individuaalarvestuses said seekord parima tulemuse Martin Jaani ja Mark Solovjov.

Järgmine mõttemängude voor toimub jaanuaris.

Mõttespordi koolidevahelisest online-turniiridest võtsime osa juba eelmisel õppeaastal, kus nii males kui ka kabes jõudsime finaalmängudeni.

Mõttemängude veebiruum Vint.ee on avatud kõigile soovijatele. Seal on võimalik lahendada soovitud raskusastmega sudokusid, mängida mitmeid mõttemänge nii omaette kui ka vastasega. Tuleb siseneda kasutajanimega või uudistajana ning ühineda mõttetegevust ergutavate mängude portaaliga.

Tegelemine mõttemängudega on kindlasti arendav tegevus ning õpilaste puhul alternatiiv kirevatele ja närviliseks tegevatele tagaajamis- ja tapmismängudele.

Mõttespordi veebiolümpiaadi korraldab Eesti Mõttespordi Liit selleks, et teadvustada üldsusele mõttesporti kui võistlusala ning populariseerida seda eelkõige õpilaste seas.

Tänavuaastastest mõttemängude turniiridest räägib ajakirjanik Marii Kangur artiklis „Netiolümpiaad liidab mõtlejaid üle riigi“ (Tartu Postimees, 22. november 2012). Artiklis edastatakse mõttemängude organisaatori ja algataja Marten Meikopi mõtted.

Meikopi arvates on mõttesport koolilastele tähtis samadel põhjustel, miks koolis on kasulik õppida matemaatikat.

„Nii mõttesport kui ka matemaatika õpetavad loogiliselt mõtlema ja loogilise mõtlemise oskust on vaja igas eluvaldkonnas, millega noor kunagi tegelema hakkab,“ selgitas ta ja lisas, et mõttesport arendab ka keskendumisvõimet.

Mõttespordi populariseerija

Mare Mõisa

Loetumad