2.9 C
Kambja
Neljapäev, 25.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiiv„Rakvere on üks väga müstiline ja mõnus linn.“

„Rakvere on üks väga müstiline ja mõnus linn.“

Koosolek ümber kivi.Üleriiklik Kodutütarde matkamäng toimus Rakveres oktoobri algul.

Tartumaad esindavas neljaliikmelises naiskonnas olid pooled tüdrukud – Kaisa Meus ja Kadri Roos – pärit Kambja kandist.

Kuuste Kodutütarde rühmajuht Kersti Kivirüüt küsis Kaisalt matkamängumuljeid.

Kaisa Meus:

„See oli riiklik Kodutütarde matk või midagi taolist Rakveres. Jõudsime õhtul kohale. Sõime, sättisime voodid ja käisime linna peal. Mulle avaldas muljet Rakvere linnus. Seal oli natuke kõhe, aga õnneks mul on Kuustest kummituste ohjamisel tugev põhi all.

Matk oli tegelikult lühike, aga ülesandeid oli rohkem kui näiteks Kavilda matkal. Kõige põnevam oli viimane kontrollpunkt, kus pidime kummipaadiga neljakesi üle järve sõitma. Tartu naiskonnas olid peale minu veel Anette Laanbek, Liisi Tee ja Kadri Roos. Oli tore teada saada, et Kadri on pärit Kambja vallast ja ta on endine Unipiha kooli õpilane!

Kõige raskem oli minu jaoks heegeldamise kontrollpunkt. Minuti jooksul pidime salli heegeldama.

Esmaabi kontrollpunktis pidime alajahtunule esmaabi andma. Panime kannatule mütsi pähe ja veste ning jopesid peale. Isegi enda joped ja helkurvestid panime talle peale. Siis helistasime telefonil 112.

Kõige imelikum kontrollpunkt oli linnuses, kus pidime erinevaid mahlu maitse järgi ära tundma. Seal oli ka mandariini-, kartuli- ja kapsamahla. Kõige maitsvam oli arbuusimahl. Saime kümnest neli õiget.

Oli ka veel sõlmede tegemise ja lõkketüüpide tundmise kontrollpunkt. Pidime ka linnakaardi abil paberil ära lahendama mõistatuse.

Matkamängudel on kõige lahedam asi alati väga eriline meeleolu. Seekord meeldis mulle väga ka koht, kus matk läbi viidi. Rakvere on üks väga müstiline ja mõnus linn.“

Loetumad