-1.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivPäästeametnikud vaatasid üle suitsuandurid

Päästeametnikud vaatasid üle suitsuandurid

Kampaania plakat.Lõuna päästekeskuse inspektorid külastasid novembris ja detsembris neid kodusid, kuhu Päästeamet koostöös kohaliku omavalitsusega on paigaldanud suitsuandurid.

Inspektorid kontrollisid suitsuandurite olemasolu, õiget paigaldust ja korrasolekut.

Varasemad sarnased kontrollid on näidanud, et kolmandikul külastatud korteritest oli suitsuandur valesti paigaldatud, tühja patareiga või puudus üldse.

Kontrollide eesmärk oli teada saada Päästeameti ja omavalitsuse poolt paigaldatud suitsuandurite olukorda ning kuidas on inimeste teadlikkus suitsuanduri vajalikkusest ja kohustusest kasvanud.

Suitsuanduri olemasolu eluruumides on kohustuslik juba kolm aastat. Suitsuandur on vajalik eelkõige inimese enda, tema pere ning naabrite ohutuse huvides. Tänu esimesest suitsuvinest märku andvale suitsuandurile saavad inimesed kiiresti reageerida alanud põlengule, selle ise kustutada või numbril 112 helistades päästjad kohale kutsuda.

Mida varem tulekahju avastatakse, seda väiksemad on kahjud. Käivitunud alarmsignaal annab ohust teada ka öisel ajal ning äratab omanike kodust ära olles naabrite tähelepanu.

Suitsuandur tuleb kinnitada kruvidega lakke, nurkadest vähemalt poole meetri kaugusele, sest suits tõuseb lae alla kõige kõrgemasse punkti ning hajub nurkadest mööda. Laenurka või seinale paigaldatud suitsuandur rakendub tööle liiga hilja – selleks ajaks võib olla ruumis juba väga palju suitsu ning oht inimese tervisele on suurem.

Lisainfot suitsuandurite kohta saab aadressilt http://www.suitsuandurid.ee/ ning päästeala infotelefonilt 1524.

Loetumad