3.9 C
Kambja
Neljapäev, 25.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivUusi ja kasulikke teadmisi mitmest valdkonnast

Uusi ja kasulikke teadmisi mitmest valdkonnast

Kätlemine.On saanud heaks tavaks, et Kammeri kooli õppe-ja kasvatustööd aitavad ilmestada õpilasprojektid.

Selle õppeaasta koolidevaheline integratsiooniprojekt „Meie üheskoos“ lõppes üleriigilisel kodanikupäeval. Projektijuhiks ja läbiviijaks oli õpetaja Maie Leinus.

Seekordses projektis tegutsesid üheskoos kolme Tartumaa väikekooli – Kammeri, Kolkja ja Mehikoorma – õpilased. Eesmärgiks oli eesti ja vene keele vastastikune õppimine ja õpetamine, kodanikuteadlikkuse ja sallivuse arendamine. Kõik projektitegevused haakusid koolis varem õpituga ja innustasid nähtud eluvaldkondades uusi teadmisi hankima.

Projekt koosnes mitmest erinevast üritusest.

Käidi lennundusmuuseumis ja tutvuti lennukite ajalooga. Jõuti järeldusele, et lennuk võib olla nii inimese sõber kui vaenlane. Et lendur või stjuardess olla, selleks tuleb palju ja hästi õppida. Katapulteerumine, mida igaüks proovida sai, nõuab palju julgust.

Talvepealinnas Otepääl tutvuti eesti rahvuslipu sünnilooga. Otepää linnusel meenutati ajaloos õpitut eestlaste muistset vabadusvõitlust. Väga huvitav oli Tehvandi talispordimuuseumis.

Tartus peeti muuseumitundi „Keskaegne Tartu“ ja käidi sulgpallitrennis.

Eesti maanteemuuseumis saadi uusi liiklusalaseid teadmisi, prooviti turvavöötesti ja elati üle situatsioon, kui avariiline auto oma katusele maandus.

Kodanikupäeval viidi kõigis projektis osalenud koolides läbi interaktiivne viktoriin ,,Tunne meie riigi põhiseadust”. Tublimad vastajad said kingiks raamatukaupluse Apollo kinkekaardid.

Tagasisideküsitlus näitas, et õpilastele meeldis võimalus suhelda eakaaslastega väljastpoolt oma kooli, õppida ja õpetada üksteisele vastastikku oma emakeelt ja saada uusi teadmisi.

Projekti rahastas Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus „Meie Inimesed“.

Momendil tegeldakse Kammri koolis aktiivselt tervisekasvatuslike üritustega, sest jätkub projekt ,,Tervist edendav kool”.

Õpetaja Maie Leinus,
huvijuht Hele Kõrs

Loetumad