-2.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivAdvendiaega tervitati Kambjas lumeltantsudega

Advendiaega tervitati Kambjas lumeltantsudega

Rahvatants.Juba enne kella kolme võis näha seedripuu juures tantsimas jõuluvärvilises riietuses naisi. Möödasõitvate autode juhid võtsid isegi hoogu maha, et veenduda, kas seal on kamp päkapikke või on see siiski silmapete. Kui kambjalsed tundsid tantsukeerutajates ära meie Vikertiimeri liikmed, siis võõrad said lihtsalt ühe meeldiva üllatuse osaliseks, millest nad koju jõudes kindlasti oma lähedastele rääkisid.

Tasahilju hakkas siit-sealt kohale jõudma suuremaid ja väiksemaid laululapsi –Kambja kooli huviringi õpilasi. Lumesahk lükkas platsilt veel viimaseid lumevaale. Kostis lõbusat jõulumuusikat. Ja Vikertiimeri naised lihvisid lumestantsu samme.

Kell tiksus sel külmal päeval aga aegamisi, minutid venisid teosammul. Päikeseloojang ei tahtnud kuidagi kätte jõuda. Või oli põhjus hoopis minu vales riietuses: külmapoiss näpistas varbaist ja sõrmist ning maalis põsed ladvaõunapunaseks. Kui külm naha vahele poeb, siis tundub ju ootamise aeg eriti pikk.

Kui kell sai 15.28, astus rahva ette vallavanem Ivar Tedrema ja tervitas kohaletulnuid esimese advendi ja saabuvate jõulude puhul.

Kirikuõpetaja Andrus Mõttus lausus oma südamlikus tervituskõnes: “Et advendiküünla tuli meenutaks meile palveks kokkupandud käsi ja sulataks südamed, tooks sinna rõõmu ja armastust. Armastust nii jumala kui ka üksteise vastu.”

Koos süüdati esimene advendiküünal ja samal ajal süttisid pirnid ka seedripuul.

Huvikooli lapsed ja Vikertiimeri tantsijad tegid sel korral toredat koostööd – esinesid ühiselt. Naised tantsisid laste laulude saatel. Muusikapalad valis õpetaja Lilia Kiuru ja tantsud seadis Tanel Vahi. Vaatamata kargele külmale, olid lapsed nii rõõmsad ja särasilmsed. Naistega oli asi keerulise – neil oli tegu, et libedal platsil püsti jääda, aga õnneks läks hästi ja keegi ei kukkunud.

Tundub, et päkapikud olid usinat luuretööd teinud. Nad teadsid täpselt, et Kambjas esinevad esimesel advendipäeval tublid lapsed ja vahvad naised ning olid nende tänamiseks saatnud natuke kingitusi.

Suur tänu õpetaja Liliale ja lastele!

Aitäh Tanelile ja rahvatantsijatele!

Tean kindlalt, et olete Jõuluvana raamatus heade laste nimekirjas.

Ilusat päkapikuaega!

Loetumad