9.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivTervistavad ja südantsoojendavad tunnid

Tervistavad ja südantsoojendavad tunnid

Tüdrukute ansambel esinemas.„Küünlaleek meenutab palvesse asetatud käsi,“ lausus Kambja koguduse õpetaja Andrus Mõttus, kui süütas Kuuste kooli saalis kaks küünalt teise advendi kättejõudmise märgiks.

Kirikuõpetaja kutsus kõiki hinges ja südames jõulude tulekuks valmistuma.

Traditsiooniline advendiõhtu oli alanud juba koolimaja ees õues, kus Kuuste naiskoori laulu saatel jõulutuled süttisid.

Majja sisenejaid võttis vastu hõrk piparkoogilõhn – lõpuklassi neiud Karola, Karmen ja Eneli võtsid ahjust välja järjest uusi pannitäisi krõbedaid maiusi.

Piparkoogid ja õpetaja Anne keedetud maitsvad taimeteed jäid siiski oma järge ootama, sest saalis seadsid end õpetaja Külli Karaski juhendamisel valmis laululapsed. Eriti südantsoojendavalt esines lasteaiatüdrukute ansambel – Anni Voore, Jarleen Hermann, Laura Brikkel ja Anete-Marleen Arujõe – nemad olid vaieldamatult selle õhtu lemmikud. Solistidena astusid publiku ette Kuuste kooli neiud Kaisa Meus ja Kadi Nõmmik. Külakosti Tartust tõid Annelinna noortekeskuse tantsuringi lapsed.

Ja siis saabus muidugi Kuuste naiskoori kord, kelleta meie advendiõhtut ette ei kujutagi. Koorijuht kutsus kava lõpus rahvastki kaasa lööma, sest kõlasid tõesti igiarmsad ja ammutuntud jõululaulud.

Kontserdi järel oli kõigil võimalus imetleda Vana-Kuuste naisseltsi liikmete käsitööoskust ja kindlasti sai nii mõnelgi kohaletulnul jõulukingimure murtud. Välja oli pandud ka valik poiste tööõpetuse tunnis meisterdatud esemetest.

Kuuste lasteaialapsed olid õpetajate ja emade-isade abiga korraldanud oma väikese heategevusliku jõulumüügi, mille tulu on plaanis kasutada lasteaia liikumistunni vahendite soetamiseks.

Elevust näitusmüügilaudade ümber jätkus tükiks ajaks. Vahepeal kosutati end tervistava teelonksu ja piparkoogiampsuga ning mindi taas näputööd uudistama. Hüvasti jättes lubati kindlasti ka tuleval aastal kohal olla, kui aga tervis lubab ja …

Ei-ei, maailmalõpumõtteid polnud sel õdusal ja toimekal õhtul küll kellelgi aega heietada.

Tänan südamest Kuuste naisseltsi, kooli- ja lasteaiarahvast, Kuuste naiskoori, õpetaja Andrus Mõttust ja muidugi kõiki kohaletulnuid.

Kaunist advendiaega ja lumiseid jõule!

Kaido Mark

Loetumad