2.9 C
Kambja
Laupäev, 27.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivMaavanem ootab tänavuselt aastalt majanduskasvu ja päikeselist suve

Maavanem ootab tänavuselt aastalt majanduskasvu ja päikeselist suve

Maavanem.Tartu maavanem Reno Laidre võttis aasta 2012 kokku kui stabiilsuse ja väikse majanduskasvu aasta, mis möödus ilma suurte vapustusteta.

Siiski oli tunda ka muutuste tuuli: haridusreform rippus õhus, õpetajad streikisid, Tartu linn liitis ja lahutas koole. Tartu Ülikool ja Eesti Maaülikool valisid rektoreid; Tartumaa Tervisespordikeskuses, Tartu kutsehariduskeskuses, Eesti Rahva Muuseumis, Vanemuises ja Ahhaas vahetus juht.

Jätkus taristu ja elukeskkonna arendamine: Nõo Reaalgümnaasium sai nurgakivi, Elva kooli remont sai valmis. Kodijärve hooldekodu ja Käopesa lastekodu uued majad said nurgakivid, Elva asenduskodu peremajad said valmis. Elva haigla juurdeehitus sai alguse, Roius avati noortekeskus ning valmis lasteaia juurdeehitus.

Tartumaal plaaniti ka tulevikku: valmis Tallinna–Tartu maantee planeering ning maakonna uuendatud arengustrateegia.

Aasta tumedama poole pealt väärib nimetamist, et Puhjas ja Võnnus suleti päästekomandod. Muret tekitas Tartu lennuühenduste tulevik. Rõõmustamiseks andis aga põhjust see, et Tartu raudteejaama ootesaal avati pärast pikka renoveerimist.

Veel Tartu maakonnas aasta jooksul toimunut meenutades: Lääniste sild remonditi, Rõkal avati vaatetorn, Elvas avati Eesti suurim mobiilorienteerumisrada, Annikorus taldrikugolfi rada, Raadil seikluspark. Langel ja Kulbilohus avati krossirajad. Heameelt tegi Jääajakeskuse avamine ning edukas käivitumine.

Tartumaa spordielus paistsid saavutustega silma veemotosportlased. Meelde jäi Tamme staadionil toimunud võimlemispidu. Heameelt tegid uued spordisündmused: Tartu linnamaraton, sügisjooks, MTÜ Treenitus jooksusari, Mehed Liikuma ja Trismile ühistreeningute sari.

Tartus toimus Põhja ja Baltimaade meestelaulu päev, asutati Tartumaa Kultuurikoda, valmistuti tähistama aastat 2013 kultuuripärandi aastana.

Eesti aasta põllumeheks valiti kolmandat aastat järjest Tartumaa põllumees. Valiti ka Tartumaa aasta küla 2012 – Melliste.

Aastast enim meelde jäänud sündmustena nimetas maavanem Jääajakeskuse avamist ning Tartu raudteejaama valmimist. Aasta tähelepanuväärseimate inimeste ja ühendustena tõi ta esile Krista Aru, Melliste küla ning Tartu Ärinõuandla.

Küsimusele, mida maavanem ootab aastalt 2013, vastas ta: “Majanduskasvu ning päikselist suve.”

 

Loetumad