4.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivAarike hooldekeskus plaanib korraldada tänupüha

Aarike hooldekeskus plaanib korraldada tänupüha

Lauluansambel esinemas.Kambja vallavalitsuse 31. jaanuari 2013. a korraldusega nr 910 pikendati Aarike hooldekeskuse nõukogu liikmete Avo Alliksaare, Reet Kiuru, Ivar Tedrema ja Taivo Tera ametiaega järgmiseks neljaks aastaks ning nõukogu uueks liikmeks määrati Elerin Maisväli.

Hooldekeskuse koduleht sai kauaoodatud uue kuue, mille eest eriline tänu teostaja Margus Elmetile. Kuna üksi ei tee ära midagi, siis ideegeneraatoritena lõid kaasa Margus Kriiva, Taivo Tera ja Elle Ott.

Hooldekeskuse arengukava (kuni 2020. aastani) täiendati investeeringute vajadustega ja valmis ka tegevuskava kuni aastani 2015. Pearõhk on pööratud klientide elu- ja olmeruumide korrastamisele-kaasajastamisele, heaolu parandamisele nii ruumides kui ka looduslikus keskkonnas.

Uuendamist vajavad pajubiopuhasti ning alumise maja klientide elu- ja olmeruumid. Projekteerimist ja ehitamist ootavad saunpesuladu ning peahoone juurde viiv tee, mis tagaks kiirabile ja kaubaveoautodele aastaringse ligipääsu.

Traditsiooniliselt peetakse igakuiselt jumalateenistusi Kambja kirikuõpetaja Andrus Mõttuse läbiviimisel.

Eesti Vabariigi juubelit ja sõbrapäeva aitasid tähistada Kammeri kooli õpilased õpetajate Nele, Kätlini ja huvijuht Hele juhendamisel. Programm oli meeliköitev ja õpetlik.

Kontserti alustati sõnadega: „ Et saada suureks, peab olema väike. Et oleks elu, peab paistma päike. Et oleks õnne, peab olema sõber, kes hoiab sind ja abistab kõiges.“ Vaheldumisi kõlasid laulud ja luuletused kodumaast, kodust. Kontsert lõppes põneva ja õpetliku näitemänguga „Võhlu Volli Kammeri kooli prügikastis“ ja laulumänguga „Šooder“.

Toreda kontserdi andis märtsi algul Elva lauluansambel Mis Sest Milje-Küllike Muttiku juhendamisel.

Rahvusvahelisel naistepäeval tõid külakosti kauni kontserdi näol hooldekeskuse perele Kuuste koollasteaia õpilased.

Kõik toimunu on andnud lootust peagi saabuvale kevadele ja kindlustundele, et ükskord täituvad meie kõikide unistused.

Tänavu oma asutamise 65. aastapäeva tähistava Aarike hooldekeskuse tegevuse juhtmõte: „Aitame üksteist, nii võidame koos!“

Hooldekeskuses toimuvad tegevusjuht Inga eestvedamisel päevategevused, mis aitavad rõõmsamalt mööda saata klientide päevi.

Uuenenud hoolduspersonal koosseisus Ülle, Tiia, Annika, Maie, Õie, Heli ja Krista püüab hooldusjuht Margus Kriiva eestvedamisel anda endast parima, et meie klient tunneks ennast turvaliselt ja hoituna.

Igapäevane maitsev toit valmib meie hoolsa köögipersonali Urve, Marika ja Ene käte abil.

Klientide elu- ja olmeruumide puhtuse eest kannab hoolt Heiri ning pesu korrashoiu tagavad Ilona abistavad käed.

Majandustegevust ohjavad Margus ja Taivo Finantstegevusel hoiab pilku peal Karin.

Meie igapäevasele tööle kaasaaitamise eest kuulub tänu kindlasti paljudele headele sõpradele, kolleegidele teistest hoolekandeasutustest, järelvalve organitele jne. Erilist tänu väärivad Taivo Prants ja Enno Soodla, kes on alati jaganud head nõu projektide koostamiseks ja ehitustegevust puudutavates küsimustes.

Ees ootab suvi, mil Aarike hooldekeskus soovib tähistada tänupühana oma 65. juubelit, sest 1948. aasta 22. aprillil sai alguse Aarike Invaliididekodu tegevus. Esimene klient võeti majja sama aasta novembris.

Tänase artikli lõpetan Kammeri kooli õpilaste Kairi ja Kurmeti poolt öeldud sõnadega:

„Kui ma oleksin päike, siis ei oleks sul kunagi külm.

Kui ma oleksin kuu, siis laulaksin lemmiklaulu sulle une eel.

Kui ma oleksin meri, laseksin lainetel sind kanda.

Kui ma oleksin tuul, siis puhuksin eemale su mured.“

Kena kevade ootust meile kõigile,

Elle Ott,
SA Aarike hooldekeskuse juhatuse liige

http://www.aarikehk.ee

 

Loetumad