-2.2 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivTemposõidu karikasarja alustati poole suurema osavõtuga

Temposõidu karikasarja alustati poole suurema osavõtuga

Autasustamine.Premium-7 temposõidu karikasarja esimene, 10,5 km pikkune, väljakutsuva ning salakavala profiiliga, etapp toimus 24.04 päikesepaistelise kuid väga tuulise ilmaga.

Hoolimata väga tugevast tuulest, oli võistlema tulnud poolerohkem võistlejaid kui möödunud aastal – registreeritud oli 102 osalejat, kellest tulemuse said kirja 100.

„Nii suur osalejate hulga kasv on väga meeldiv trend,“ tõdes sarja peakorraldaja Paavo Soodla Kambja Rattaklubist.

Võistlustrass Kambja-Rebase-Kambja on esmapilgul lihtne kahe tõusu ja kahe languse ning ühe tagaspöördega rada, samas teeb see lihtsus raja äärmiselt salakavalaks.

„Nagu ütlesid mitmedki võistlejad, kes esimesel languseosal endast liiga palju ära andsid, oli tagasi finišisse sõitmine väga vaevarikas. Oma panuse andis otse vastu lõõtsunud vinge tuul, mis sõidukiiruse ka parimatel üsna 20 km/t juurde või aeglasemakski surus,“ ütles Soodla.

Üldarvestuses võidutses esimeste startijate hulgas alustanud Silver Mäoma (TYS) ajaga 15:44,5, Kaupo Kattai ja Vahur Valvase (mõlemad RTR) ees.

Naistest oli parim Inge Kool (TYS) veel noorteklassi kuuluva Mari-Liis Mõttuse (HRK) ja Janelle Uibokandi (PEL) ees.

2013. aastal peetakse Premium-7 karikasarjas ka võistkondlikku arvestust. Pärast esimest etappi asus juhtima Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi võistkond.

Premium-7 tempossõidu karikasarja II etap peetakse juba 22. mail Pangodi-Elva-Pangodi 15 km pikkusel lõigul.

 

Loetumad