16.9 C
Kambja
Laupäev, 27.07.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKuuste Q-klubi koostöö aseritega jätkub

Kuuste Q-klubi koostöö aseritega jätkub

GrupipiltMärtsi lõpupäevadel toimus Kuuste Q-klubi ja Kodutütarde-Noorkotkaste Kuuste rühma ettevalmistav visiit Bakuusse, et teha ettevalmistusi Euroopa Noored projektiks „Life is fair“.

Arutleti intensiivselt projekti tegevuskava ning praktiliste asjatoimetuste üle.

Muuhulgas tutvustati projektimeeskonnale ka Aserbaidžaani presidendi kantselei all oleva avaliku teenistuse ja sotsiaalse innovatsiooni agentuuri. Tegemist on uuendusliku avaliku halduse süsteemiga, kus kodanikul on võimalik kõik riigilt saadava teenused saada kätte ühest kohast. (Huvilisele netilugejale agentuuri aadress: http://www.asan.gov.az/)

Ehkki agentuuri spetsialistid teevad tihedat koostööd Eestiga, täpsemalt Riigi Infosüsteemide Ameti ja Küberkaitseliiduga, on ka meie avaliku halduse disaineritel kindlasti agentuurilt üht-teist õppida.

Täname Q-klubi poolt agentuuri juhti Nadir Adilovit ja kogu agentuuri meeskonda, kes meid nii lahkelt oma asutuses võõrustas.

Organiseeritav „Life is fair“ on Kuuste Q-klubi rahval juba kolmas Euroopa Noorte noortevahetus koostöös Aserbaidžaani Noorte Juristide Liiduga. Seekord on projektil ka kolmas partner: Gruusia Noorteparlament Tbilisist.

Noortevahetuse läbivaks liiniks on ümbritseva maailma vaatamine läbi positiivsuse spektri. Nädala jooksul koguvad kolme riigi noored pilte ja helisid ning analüüsivad neis leiduvat ilu. Projekti lõppprodukt on ilu – selle otsimisest ja olemusest – käsitlev umbes 20 minuti pikkune film. Projektitegevused toimuvad tuntud suvituspiirkonnas Nabranis Põhja-Aserbaidžaanis, kuid on plaanis külastada ka lähikonnas asuvat Quba linna. Projekti töökeel on – nagu ikka – inglise keel.

Lisaks iluteema käsitlemisele on projektinädalal plaanis ka kultuuriõhtu, sportmänge, tantsuõhtuid ja muud noortele meelepärast. Igast partnerriigist osaleb projektis koos grupijuhtidega 17 inimest, seega kokku 51 inimest.

Euroopa Noored (inglise keeles Youth in Action) on mitteformaalse õppimise programm, mida jätkub veel vaid üheks taotlustähtajaks. Programm võimaldab muuhulgas noortel avastada oma varjatud andeid ning saada konkurentsivõimelisemaks tööturul. Noortevahetuste üheks olulisemaks võtmesõnaks on kultuuridevaheline õppimine, mida „Life is fair“ ka süvitsi pakub.

Kuuste Q-klubi tänab Kambja vallavalitsust abivalmi ja paindliku suhtumise eest projekti läbiviimisel.

Loodame, et meie kolmepoolne noortevahetus kulgeb edukalt ja järgmisel aastal näeme jätkuprojekti toimumas juba Eestis.

Kersti Kivirüüt,
Kuuste vabatahtlik noortejuht

Loetumad