5.9 C
Kambja
Neljapäev, 25.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivWaldorfnukkude valmistamise kursus

Waldorfnukkude valmistamise kursus

{oziogallery 871}

Nukukursusel saab igaüks kogenud juhendaja Margit Laanpere abil õmmelda looduslikest materjalidest nuku. Kursus toimub 7 x 1,5 tundi, ning maksab 25 eurot. Esimene nukutund toimub pühapäeval, 12.01.2014 kell 14.00 Kambja kooli saalis. Kursus toimub, kui koguneb vähemalt viis huvilist. Palun vaadake ka nukublogi linki waldorfnukk.blogspot.com. Kursusele vajalik etteregistreerumine telefonil 5309 9523 (Pille).

Margiti sõnul vajab waldorfnuku valmistamine mõningate just neile nukkudele omaste tehnikate tundmist, mistõttu on vähemasti esimene waldorfnukk mõistlik õmmelda kogenud nukutegija juhendamisel. See on mõnus võimalus võtta aeg maha igapäevatoimetustest ja luua armas nukk kingiks kallile lapsele või rõõmuks iseendale. Lisaks arendab waldorfnuku õmblemine ka püsivust ja kannatlikkust.

Waldorfnukud on Euroopa traditsioonilisi nukuvalmistamise tehnikaid ja vaid looduslikke materjale kasutades valminud mängunukud, mida kasutatakse Steiner- ehk waldorfpedagoogikas. Loomulike, lapse keha jäljendavate proportsioonidega nukud õmmeldakse spetsiaalsest puuvillasest nahatooni nukutrikotaažist ja täidetakse lambavillaga. Nukkude pead vormitakse nööri abil ning nägu tähistatakse tikkides vaid aimamisi, nii ei kanna nukk kindlat näoilmet ja jätab ruumi lapse kujutlusvõimele.

Loetumad