-2.2 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKodumaa sünnipäev Pangodis

Kodumaa sünnipäev Pangodis

{oziogallery 911}

„Kool, püsti tõusta!“ hüüab õpetaja Eha, kui Anre ja Martin eesti lipuga Unipiha kooli aktusel suurde klassi sisenevad. Lipp liigub koos saatjatega klassi ette ning ühiselt alustatakse Lipulauluga. „Kaunistagem Eesti kojad kolme kodu värviga..“ kõlab julgelt ja rõõmsalt.

Sellele järgnevad Eesti hümn ning vabariigi aastapäevaks õpitud luuletused ja laulud. Aktuse lõpuks on kõik Unipiha lapsed saanud kordamööda olla lipuvalves. Esimene kogemus oma riigi lipust ja selle austamisest on saadud.

Enne kontserti arutavad Martin ja Anre tagumises klassis, kuidas lipuvalves peab olema. “Me ei tohi rääkida, vaid silmi võib pilgutada;“ seletab Martin tähtsalt Anrele (4.kl).

„Kaheksa, üheksa, kümme, üksteist..“ arvutab Tõnis (1.kl) oma vanust ajal, mil tähistame vabariigi 100. aastapäeva.

Kodumaa sünnipäeva edasine tähistamine jätkus haridusseltsi Tõrvik koosviibimisel 23.02. ja 24.02. Pikksaares Vabadussõja ausamba juures Pajosi talu “eestiaegse” lipu heiskamisega.

„Meie vabadus ja iseolemine on väärtused, mille nimel elus tegutseda,“ leidsime 23. veebruari õhtul suure pika laua taga eesti elu vaagides kõik ühiselt.

 

 

Loetumad