9.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiiv„Kambja võidab, võiduga koju sõidab!“

„Kambja võidab, võiduga koju sõidab!“

Kambja kooli õpilased võitsid väikeste koolide arvestuses vabariikliku koolinoorte võistlussarja „Tähelepanu, start!“, mida korraldab Eesti koolispordi liit.

Käesoleval aastal osales „Tähelepanu, start“ võistlussarjas 87 suurt ja 55 väikest kooli – kokku 142 kooli. Võistluste kavas olid erinevad haaravad teatevõistlused nii osavusele kui ka kiirusele.

Aprlillikuu viimasel laupäeval toimunud lõppvõistlusele pääsemiseks tuli seljatada konkurendid maakondlikes eelvoorudes ja vabariiklikus poolfinaalis. Kambja kooli võistkond tuli sellega edukalt toime. Kambjalased kuulusid nende 400 võistleja hulka, kes asusid jõudu proovima finaalvõistlusel Paides.

Finaalvõistlusel osales 7 suurt ja 7 väikest kooli. Kambja võistkond esines edukalt ka finaalis. Kõigis neljas teatevõistluses olid kambjalased võidukad ning saavutasid üldkokkuvõttes esikoha ja karika. Õpetaja Katre Pind oli lastega tublit trenni teinud.

Lisaks õpilastele pandi proovile ka õpetajad-sportlased, kelle võistkondade koosseisud loositi kohapeal. Võitjaks tulnud võistkonda kuulus ka Kambja õpetaja Katre Pind.

Võistluste käigus jagas autogramme tippjalgpallur Raio Piiroja. Võistluste avamisel ja lõpetamisel pakkusid silmailu Paide ühisgümnaasiumi võimlejad ja rahvatantsijad. ETV2 tegi finaalist erisaate, mis on järelvaadatavana kättesaadav ka rahvusringhäälingu veebilehel.

Koolidevahelised mängulised teatevõistlused peeti esmakordselt juba 1957. aastal legendaarse Joann Lõssovi eestvedamisel. Algselt kandsid võistlused nimetust „Tähemängud“, kuid kui sündis Eesti koolispordi liit, muutus võistlus võistlussarjaks „Tähelepanu, start!“, millel osalevad koolide koondvõistkonnad.

Vaike Palla

 

Võidukad startijad

Triinu Kähr, Kelly Tensmann, Romero Ereline, Ats Rootsma, Tormi Tartes, Meribell Kivimets, Hanna Reena Kool, Hannaliisa Palu, Ainar Lehiste, Annabel Lensment, Kerttu Loid, Kerttu Ilves, Lizette Kurvits, Andrea Muru, Dominik Johannes Käsi, Miikal Roos, Karl-Markus Rumjantsev, Mariana Kübe, Laura Näkk, Renet Einalo, Jass Rootsma, Elvis Värva.

 

Loetumad