8.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKalmistul ja kiriku väravas on uued infostendid

Kalmistul ja kiriku väravas on uued infostendid

OLULINE TEAVE: Uutelt infostendidelt leiab kalmistu kaardi, kasutamise eeskirja ning haldaja ja kalmistuvahi kontaktandmed. Foto: Toivo Ärtis  

Võidupüha eel Kambja kalmistule ja kiriku väravasse püstitatud infostendid ei ole tellitud mõnest puidufirmast, vaid on valmistatud Kambja kooli õppetöökojas õpilaste ja õpetaja Raimond Käsi poolt.

Kambja kooli töö- ja tehnoloogiaõpetuse õpetaja Raimond Käsi sõnutsi aitasid infotahvleid valmistada lõpuklassi noormehed, kuid ettevõetuga nad täielikult valmis ei jõudnud – koolis toimunud ürituste ja sündmuste tõttu jäi mais osa tunde toimumata.

Seetõttu võttis infostendide viimistlemise ja paigaldamise oma hooleks Raimond Käsi.

Kambja surnuaias on leidnud koha kolm uut ja nägusat infostendi. Nende tarvis on OÜ Cambi kui kalmistu haldaja tellinud kaasaegses teostus kalmistuplaani, kuhu on märgitud kvartalite ja teede, parkla, ärasaatmiskabeli, veevõtukoha, tööriistade hoiukoha, prügikonteineri ja komposti paiknemine. Ajaloolise- ja kultuuriloolise tähtsusega hauaplatsidest on kalmistuplaanile kantud Arved Ruusa ja Mart Miti rahupaigad.

Kalmistuplaani juures on avalikustatud kalmistu kasutamise eeskiri ning kalmistu haldaja ja kalmistuvahi kontaktandmed.

Uues teostuses infostend asub nüüd ka Kambja kiriku väravas.

Toivo Ärtis

Loetumad