0.9 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivHansapäevade ajastumürglil kohtas ka kambjalasi

Hansapäevade ajastumürglil kohtas ka kambjalasi

LAULURÕÕM: Lisabeth Hint, Laura Laas ja Madli Lehiste on loonud oma bändi Whoosh. Foto: Toivo Ärtis
 

Kambjast pärit noor muusik Madli Lehiste rikastas oma esinemistega kultuurisündmuste kava tänavustel Tartu hansapäevadel „Ajastumürgel“.

Kui juulikuu esimese nädalavahetuse veetis Madli Lehiste koorilauljana üldlaulupeol Tallinnas, siis nädal hiljem esines ta Tartu hansapäevadel viiulimängijana kahe noortekollektiivi – folklooriklubi Maatasa ja tüdrukutebändi Whoosh – koosseisus.

Tartu folklooriklubi Maatasa ühendab noori vanuses 10–22 aastat ja tutvustab Lõuna-Eesti tantse, laule ja pillilugusid 19. sajandi lõpust ja 20. sajandi algusest. Maatasa noored suudavad vahendada ka tänast aega, sest nende repertuaaris on kaasaegseid rahvamuusikalugusid ja -seadeid. Kava on mitmekülgne: kontratantsud ja paaristantsud, mida saadavad erinevad väikesed pillikoosseisud. Laulurepertuaari kuuluvad nii regilaulud kui ka üle-eelmisel sajandivahetusel väga moes olnud külalaulud ja traagilised armastuslaulud.

Folklooriklubi nimi Maatasa viitabki autentsusele (maatasa kui maadligi), aga samas ka praeguse aja rohketele võimalustele rahvamuusikas (maatasa kui pihuks ja põrmuks).

Ansambel Whoosh on kolmeliikmeline tüdrukutebänd, kuhu kuuluvad Laura Laas (vokaal), Madli Lehiste (viiul) ja Lisabeth Hint (akustiline kitarr). Koostöö algasest ei ole möödunud veel aastatki, kuid selle aja jooksul on nad esinenud erinevatel sündmustel (ka Vanemuise laval ja pulmas). Tüdrukud esitavad poplugusid, kuid kirjutavad ka ise muusikat.

Viiuldaja Madli Lehiste andis nii Maatasa kui Whooshi liikmena kahel päeval mitmeid kontserte Jaani kiriku juures muruplatsil, Antoniuse õuel ja mujalgi.

Madli Lehiste lõpetas eelmisel kevadel Kambja põhikooli ja tänavu Ülenurme muusikakooli viiuli erialal.

Toivo Ärtis

Loetumad