-2.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivTervisele kasulik sportimine annab hea tuju

Tervisele kasulik sportimine annab hea tuju

Poomivõitlus Kambja kooli olümpiamängudel. Foto: Heigo Mägi 

Liikumisaastaga seonduvaid kirjatöid Kambja kooli almanahhist Tootsi Taskud

Meie pere spordib innukalt

Minu pere liigub ja spordib väga palju.

Isale meeldib suusatada ja sulgpalli mängida. Emale aga meeldib rohkem uisutamine ja jalgrattasõit. Minu väikesele vennale meeldib eriti jalg- ja korvpall. Talle meeldib jalgpall nii väga, et ta mängib seda iga päev. Mulle meeldib väga-väga ujuda, kaugust hüpata ja joosta. Koos meeldib meil matkamas käia, tavaliselt kas jalgsi või jalgrattaga. Suvel käime me randades ujumas. Talvel me tihti uisutame, suusatame ja kelgutame. Mõnikord jooksen ma issiga võidu. Onudega mängime vanaema juures jalgpalli ja ujume tiigi ühest otsast teise.

Ma soovin, et me saaksime igal aastaajal midagi põnevat korda saata.

Meribell Kivimets (III kl)

Meie pere – sportlik pere

Meie perele meeldib väga sportida.

Mina ja mu vend käime ujumistrennis. Tänu sellele, et me oskame ujuda, saame käia triatlonidel. See on selline võistlus, kus tuleb ujuda, rattaga sõita ja joosta. Eelmisel suvel käisime igal nädalavahetusel koos perega triatlonidel. Seda kavatseme teha ka sel aastal.

Tahame triatlonidel hästi võistelda. Selleks oleme terve talv käinud palju trennides ja võistlustel, et veel paremini läheks. Minu vend käib minust rohkem ujumistrennis ja -võistlustel. Alles hiljuti võttis ta osa rahvusvahelistest ujumisvõistlustest Berliinis.

Suvel käin ma jooksmas. Jooksen vähemalt kolm kilomeetrit. Kõige rohkem jooksen ma viis kilomeetrit. Mu vend jookseb kaheksa kilomeetrit.

Meie perele meeldib sõita jalgratastega. Tihti sõidame ümber Pangodi järve. Talvel käime isa ja vennaga Elvas suusatamas. Emale meeldib pikki maid kõndida ja jalgrattaga sõita. Ta on käinud ka rattamaratonil.

Sportimine meeldib meie perele väga.

Ats Rootsma (II kl)

Iga inimene võiks natukene sporti teha

Mulle meeldib sport väga. Minu üks lemmikalasid on jooksmine. Ma olen jooksus enda arust hea, sest ma jõuan joosta. Ma käin igal aastal Kambja ümber järve jooksul ja olen saanud seal häid tulemusi.

Kunagi ma käisin mitu aastat ju-dotrennis. Mulle meeldis judo väga. Seal ma sain endale kollase vöö ja olin siis väga õnnelik. Judo on väga huvitav ala ja õpetab sind, kuidas oleks õige kukkuda, et haiget väga ei saaks. Minu arvates ei ole elus kõige tähtsam võit, vaid osavõtt, aga loomulikult on endal ikka hea meel, kui saad hea tulemuse. Mul on väga kahju, et ma trenni pooleli jätsin.

Veel meeldib mulle uisutamine. Uisutamisel on kõige tähtsam tasakaal. Suvel käin ka rulluiskudega sõitmas, sest see on hea vaba aja veetmise viis.

Ma vaatan ka telerist sporti.

Mulle väga ei meeldi suusatamine, sest ma ei oska enda arvates seda kõige paremini. Aga kui rohkem harjutan, tuleb välja küll.

Mina arvan, et iga inimene võiks natukene sport teha, sest see on tervisele kasulik ja annab endale hea tuju.

Melani Alliksaar (VI kl)

Minu eeskujud

Kui näen maadlemas ma Nabi,

läbib minu süda vabin.

Ta on nii tugev, julge mees,

ei karda vastast enda ees.

 

Ei mind taba meeleheide,

teleris käib kettaheide.

Pekingist tõi kulla Kanter,

võitles tiitli eest kui panter.

Martin Sägi (III A kl)

Kambja kooliolümpia loovtööde konkursi võidutöö esimeses kooliastmes.

 

Mina ootan rõõmuga spordivõistlusi

Mina osalen Tartus laste neliküritusel, kus aladeks on suusatamine, jooksmine, rattaralli ja rattamaraton. Mulle meeldivad need alad väga. Kõige rohkem meeldib rattasõit ja suusatamine.

Sel talvel oli jää nii sile ja libe, et isa tegi mulle suure uisuraja Kambja järvele. Ma käisin seal iga päev uisutamas. Seal oli nii mõnus uisutada.

See talv oleks pidanud olema suusamaraton, aga lume puudusel jäi see ära ja ka lastesõit lükati edasi.

Kui lumi ära sulas, hakkasin ma rattaga sõitma. Varsti tuleb rattaralli, aga enne seda on veel jooksmine. Mina käin praegu jooksmas, et teha trenni.

Kõige rohkem lapsi osaleb nelikürituse rattasõitudel. Iga osavõtja saab raja lõpus auhinna. Kõigile jagatakse medal, diplom ja maiustusi. Pärast võistluste lõppu loositakse auhindu. Ükskord naeratas loosiõnn mulle ja ma võitsin helkurvesti.

Kui kõik nelikürituse alad on läbi, toimub aasta lõpus Lõunakeskuses nelikürituse lõpetamine. Kõik saavad kingituseks T-särgi. Rõõmu jagub kõigile, sest seal saab hüpata batuutidel ja uisutada liuväljal.

Ootan juba rõõmuga järgmisi võistlusi ja nelikürituse lõpetamist.

Markus Tammeorg (IV A kl)

Loetumad