Advendiaeg kui ootuste ja lootuste aeg Aarikel

614

TAASKOHTUMINE: Rahvusvahelisel puuetega inimeste päeval tõid Aarike
hooldekeskusesse laulu- ja tantsulusti Kammeri kooli õpilased. Foto: Margus Kriiva 

Alustan oma artiklit Kammeri kooli huvijuhi Hele sõnadega:

„Advendiaeg on ootuse aeg enne jõule ja tähendab „saabumist“. Advendiaja tähistamise kombed on seotud ootamisega. Meisterdatakse kuuseokstest advendipärgi kaunistamaks nii söögilauda kui maja uksi. Igal advendipühal süüdatakse üks küünal rohkem. Ka igihaljad kuused on jumala kestvuse ja muutumatuse sümboliks. Roheline on rõõmus ja särav värv. See on lootuse värv – me ootame ja igatseme millegi tulemist ja usume, et see, mida ootame, ka saabub.“

Nii ootas ka meie Aarike hooldekeskuse suur pere 3. detsembril oma armsaks saanud Kammeri kooli õpilasi – toredaid punase mütsiga päkapikke – laulma ja tantsima. Ja nad tulidki tuues kaasa ka tervituse rahvusvahelise puuetega inimeste päeva puhul. Seda päeva tähistatakse ÜRO eestvedamisel juba 1992. aastast iga aasta 3. detsembril.

Täname teid, toredad päkapikud Gabriel, Kalle-Jaanus, Moonika, Kairit, Kairo, Sirle, Hellika, Kerli, Renaldo, Urmas, Arto, Kristjan, Reino, Kerli, ja teie toredaid saatjaid Helet, Nelet ja Riinat.

Täname ka toreda kontserdi ja ilusate lumehelvete eest.

Jõuluaeg on ootuse aeg. Teise advendi saabumist ei tulnudki kaua oodata. Siis tulid meile Külli Kooli ja Kristjan Pallavi eestvõttel imekauni kontserdiga külla Tartu kristliku noortekodu kasvandikud Arnold, Reemo, Meelis, Kairi ning Anzela ning viiuldajast külalisesineja Madli Lehiste, keda ühendas kuulumine ansamblisse Singelus. Imelised, südamesse minevad sellele päevale pühendatud sõnad laususid LC Tartu Tamme sõbrad – selle aasta president Hans Müürsepp ja õpetaja emeeritus Kalle Mesila. Süüdati teise advendi küünal.

Koos maitsesime kringlit ning jõime teed ja tundsime sõpradena end hoituna kellegi poolt, kes meist tugevam ja alati valmis kaitsma.

12. detsembril külastasime töötajatega Jääaja keskust. Antud võimaluse ja kutse eest siiras tänu mittetulundusühingule Balti sotsiaalteenuste kvaliteedi liit, mille juhatuse liikmeks ma hooldekeskuse juhatajana olen. Äksis oli, mida vaadata ja kuulata.

Suur üllatus ootas meid 13.detsembril Luunja kultuurimajas, kuhu meid kutsusid, kuid ka kohale ning koju tagasi toimetasid Tartu ülikooli kammerkoori ja Tartu ülikooli naiskoori liikmed. See oli imekaunis jõulukontsert. Meilt osales kontserdil 13 klienti ning 9 endist või praegust töötajat. Sügav kummardus organiseerijatele ja esinejatele. Hea tunne, et hooldekodusid nii meeles peetakse.

Traditsiooniline jõuluajale pühendatud jumalateenistus toimus Kambja kirikuõpetaja Andrus Mõttuse läbiviimisel.

Kõige pisemad päkapikud oma toredate laulude ja tantsudega tulid Kambja lasteaiast Mesimumm. Lapsi saatsid ja juhendasid Terje ja Anu.

Päkapikud külastavad meie sihtasutuse kliente ka 23.detsembril. Koostöös kommivabrikuga Kalev toovad nad kõigile kaasa maitsvad kinkepakid.

Ilus on jõuluaja ootus.

Tänud kõigile koostööpartneritele!

Süttigu hinges nüüd jõuluvalgus, olgu kirgas ja puhas uue aasta algus!

Edukat 2015. aastat!

Elle Ott,
Aarike hooldekeskuse juht

 

Kirjanik Albert Camus on öelnud:

Iga inimese elu on ainulaadne ja kordumatu.

Igal inimesel on õigus olla erinev.

Iga inimene on ühiskonna väärtuslik liige.

Ära kõnni mu ees – ma ei pruugi järele tulla,

ära kõnni mu taga – ma ei pruugi ees astuda,

kõnni mu kõrval ja ole lihtsalt mu sõber.

 

Kino maale
EelmineMuudatused sotsiaalvaldkonnas 2015. aastal
Järgmine„See oli imeline tunne, kui Käisi enda jaoks avastasin.“