-2.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiiv„See oli imeline tunne, kui Käisi enda jaoks avastasin.“

„See oli imeline tunne, kui Käisi enda jaoks avastasin.“

 

Lembit Jakobson. Foto: Indrek Lulla 

Johannes Käisi selts ja Peri põllumajanduslik OÜ tunnustab igal aastal üht pedagoogi Põlva maakonnast ning üht pedagoogi Eesti Vabariigist.

Johannes Käisi nimeline preemia määratakse koolis või haridusorganeis töötavale pedagoogile, kes väärib tunnustust oma praktilise tegevusega, on silma paistnud Johannes Käisi pedagoogilise pärandi või teiste kooliuuenduslike ideede rakendamise ja propageerimisega või oma töökogemuste tutvustamisega, ning on ühiskondlikult aktiivne. Preemiat antakse alates 1985. a.

2014. a tunnustati Käisi nimelise preemiaga pedagoog Lembit Jakobsoni, keda esitati laureaadiks Unipiha algkooli meeskonna poolt.

Lembit Jakobson töötab Unipiha algkoolis õpetajana 1986. aastast ning Johannes Käisi meetodit on ta kasutanud üle 26 aasta.

See oli imeline tunne, kui Käisi enda jaoks avastasin. Kuidas hurrapatriotismi asemele, mis oli nõukogude ajale koolis loomulik, hakkas tekkima aimdus lapse loomulikust arengust ja kooli kaudu sellele kaasa aitamisest, “ kirjutas Lembit Jakobson ühes mõtiskluses.

Õpetuses väärtustab ta eriliselt loodusega kooskõlas elamist. Ta kasutab looduse vaatlemisel päevaraamatut, samas on tal oskus igal hetkel, igas tunnis lõimida tegevus huvitava loodusnähtusega, olgu siis selleks kasvõi maikuine äikesevihm. Ta on korraldanud õuesõppetunde, matku, looduslaagreid.

Aegade sidet ja inimloomuse ajatust silmas pidades kasutab ta mitte ainult tänaseid, vaid ka möödunud aegade õpikuid, näiteks C. R. Jakobsoni „Kooli lugemisraamatut“.

Ta on lapsi õpetades suutnud üheks tervikuks liita erinevad õppeained, loomuliku elu ja maailma; näidata silmale nähtamatut imelist maailma, aidates sellega kaasa lapsesõbraliku keskkonna loomisele Unipiha algkoolis.

Johannes Käisi nimeline preemia anti Lembit Jakobsonile üle Peri põllumajandusliku OÜ ning Johannes Käisi seltsi juhatuse poolt aastakonverentsil 28. novembril 2014.a.

Aina Alunurm,
Johannes Käisi seltsi juhatuse esimees

 

Loetumad