5.9 C
Kambja
Neljapäev, 25.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivTõrvandi päästekomando kolib Tartusse

Tõrvandi päästekomando kolib Tartusse

 

Foto: Heigo Mägi 

Seni Ülenurme vallas asunud Tõrvandi komando kolib Tartu linna ning selle nimeks saab Tartu päästekomando. Reageerima hakatakse Kalevi tänava remonditud depoost.

Tõrvandi komando kolimine 1. veebruaril Tartusse paigutab kaks päästekomandot selliselt, et võrdselt hästi on kaetud kogu linn ja selle lähiümbrus. Eelmise aasta lõpus alustas tööd Annelinna päästekomando ning praegu tehakse ettevalmistusi uue päästekomando ehitamiseks Maarjamõisa linnaossa. Seni jätkab endine Tõrvandi päästemeeskond oma tegevust Tartus Kalevi tänaval asuvas depoohoones. „Vaid nii saame pakkuda kõige kiiremat elude päästmist võimalikult paljudele inimestele,“ ütles Lõuna päästekeskuse juht Margo Klaos.

Tõrvandi päästekomandol on olnud aastaid oluline roll Tartu lähiümbruse ja ka Tartu linna inimeste kaitsmisel. Päästekomando loodi 1992. aastal oma kogukonna tulihingeliste päästefanaatikute poolt, kes ehitasid valla poolt pakutud hoone ümber päästedepooks ning panid palju energiat tehnika arendamisse. Nende meeste eestvedamisel arendati Tõrvandi komandost välja palju enamat, kui ollakse tavapäraselt harjunud ühes päästekomandos nägema. Just nende peades arenenud ideede tulemusena ehitati Tõrvandis välja Lõuna päästekeskuse koolituskeskus. Päästekomandos tegutses aastaid tuukrigrupp, kes viis Lõuna-Eestis läbi väga palju veealuseid otsingu- ja päästeoperatsioone.

Tõrvandi päästekomandol oli 2014. aastal 280 väljasõitu, neist 128 Tartu linna. Kahel viimasel aastal Ülenurme vallas hukkunuga tuleõnnetusi ei juhtunud.

Tõrvandis asunud komando pealiku Igor Galjutini sõnul elavad Ülenurme vallas väga tublid ja vastutustundlikud inimesed. Päästeameti töötajad aitavad jätkuvalt kõigil oma kodu tuleohutumaks muuta ning nõustavad kodukülastustel kõiki soovijaid. Kodukülastuse tellimiseks ja nõuannete saamiseks võib helistada päästeala infotelefonil 1524 või Facebook`is võtta ühendust veebinõustajaga. Oma kodu tuleohutust saab ise testida veebilehel www.kodutuleohutuks.ee.

Toimetas: Heigo Mägi

Loetumad