5.9 C
Kambja
Neljapäev, 25.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivMatkamängud, laskeõppused ja Tšillid Kaunad

Matkamängud, laskeõppused ja Tšillid Kaunad

FOTOJAHT KASSINURME HIIES: Rühmajuht Kersti Kivirüüt on talletanud Kuuste
ja Sillamäe noorte ühise lennustardi suvelaagris. 

Kuuste kodutütred osalesid 2014. aastal kokku 39 üritusel.

Kui arvestada, et õppeaastas on kokku 35 õppenädalat, siis aritmeetilises arvestuses teeb see õppenädala kohta ühe ürituse ja natuke veel pealegi.

Ürituste hulgas oli kaheksa laagrit, kolm matkamängu, pidulikke- ja meelelahutusüritusi, laskeõppusi, koondusi. Viiel korral käidi Tartu maratonil vabatahtlikuks. Enamik üritustest on toimunud ringkonna koordineerimisel, kuid on olnud ka rühmaüritusi ja külaskäike.

Eredamate hetkede hulka kuulub kindlasti võidupüha paraad Valgas ning maakaitsepäeva tähistamine Kambjas. Pidulikul paraadil said vihma trotsides marssida Kaisa Meus, Eva-Lotta Aasajärv ja Christiana Maria Tasa. Karola Hiiemäe ja vabatahtlik instruktor Keili Palusoo aitasid naiskodukaitsjatel maakaitsepäeval müüa heategevuslikku loteriid.

Laagrikogemustest tõstaks seekord esile suvelaagrit, kus Kuuste tüdrukutel avanes võimalus ühes rühmas koos tegutseda vene kodukeelega noortega Sillamäelt. Integratsioonikoostöö jätkus augustis Mustvee Vabatahtliku Järvepääste eestvedamisel korraldatud vetelpäästelaagris. Traditsiooniliselt osaleti Teeme Ära talgutel Kabina karjääri ümbruses Luunja kevadlaagris. Rühmalaager toimus koos Tamme-Krattide ja Tornaado rühmadega Kuustes, teemaks olid matkatarkused.

Kuuste rühm torkas aktiivsusega silma Tartu maratoni üritusel pakihoius. Maratoniga kaasnev eriline elevus on muutnud pakihoidu vabatahtlikuks minemise nii populaarseks, et on tekkinud isegi konkurents.

Kahjuks ei olnud osalejaid vanematele kodutütardele (14+) suunatud 27-kilomeetrisele matkamängule Kährik, küll aga oli kolme meeskonna jagu osalejaid 7-14-aastastele mõeldud Kavilda matkamängul. Kavilda matkamängul on valida vastavalt vanusele ja jõudlusele kaks rada – 10- ja 15-kilomeetrine. Pikemale rajale läksid seekord Kaisa Meus, Eva-Lotta Aasa-järv, Christiana-Maria Tasa ja Sandra Hani. Lühikesel rajal saavutasid Ketlyn Kaldma, Kadi Mandel, Jessica-Liilia Valge ja Grete Kivirüüt ehk võistkond Tšillid Kaunad kolmanda koha. Lühikesel rajal osalesid ka Tiia Tomson ja Reti Natalie Nael koos noorkotkaste Kristjan Kontsu ja Mikk Lepaga.

Aasta alguses osales Eva-Lotta Aasajärv koos rühmajuhiga külalistena Pitka matkal Järvamaal. Selle matka pikkus oli 17 kilomeetrit. Seega tänavuaastaseks Kährikuks potentsiaalset matkaväge on.

2014. aastal pöörasime tõsisemalt tähelepanu ka rühma jätkusuutlikuse teemale. Tartu ringkonna rühmajuhtide koolist võtavad osa Karola Hiiemäe ja Kaisa Meus. Karola Hiiemäest on instruktorite Ain Ehari ja Eva Nessleri nõudlike ja täpsete käte all kujunenud ringkonna esinduslaskur – 2014. aastal esindas Karola mitmel korral Tartu ringkonda üleriiklikes laskelaagrites ja osales võistlustel.

Kaisa Meus on esimene Kuuste rühma kodutütar, kelle teod võimaldavad teda esitada hoolsuspaela kandidaadiks.

Aitäh ka vabatahtlikule instruktorile Keili Palusoole, Tamme-Krattide rühmavanemale Kristel Altsaarele ja Tornaado rühmapealikule Mikk Otsarile, kes on meie ühiste laagrite ja ürituste korraldamisel panustanud märkimisväärselt oma aega ja energiat.

Vabatahtlik noortetöö Kaitseliidus oli ka möödunud aastal puhas õnn ja rõõm. Kindlasti on suur roll selles ringkonna instruktoril Mirjam Lingil, kelle suust kostub alati rühmajuhtidele julgustav ja motiveeriv sõna ning kellelt võib saada keerulistel hetkedel asjalikku nõuannet.

Kindlasti on ka 2015. aasta sama tegus ja ehk rohkemgi veel.

Kaitseliidu Kuuste Kodutütarde rühmaga saavad liituda 7-18aastased tüdrukud. Kui on huvi, siis saab sellest märku anda e-posti aadressil kerstister@gmail.com.

Kersti Kivirüüt

Loetumad