3.9 C
Kambja
Neljapäev, 25.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivTartu ülikooli eetikakeskus tunnustas Kambja lasteaeda kahe tiitliga

Tartu ülikooli eetikakeskus tunnustas Kambja lasteaeda kahe tiitliga

KASULIK: Monica Roosve tutvustab Mesimummi lastele inimese keha ehitust ja tervise väärtustamise algtõdesid. 

Seitsmes väärtuskasvatuse konverents toimus mullu detsembris Tartus Dorpati konverentsikeskuses.

Ettekannetega esinesid mitmed Soome ja Eesti ülikoolide ja organisatsioonide lektorid, kes jagasid mõtteainet ning ka kogemusi, kuidas saame – kooli- ja laste-aedade juhid, õpetajad, vanemad – kaasa aidata väärtuspõhiste koolide ja lasteaedade kujunemisele. Arutleti selle üle, mis soodustab kiusamisvaba haridustee ning õnnelikumate õpetajate/(õpi)laste kujunemist.

Lisaks kuulutati välja kahe konkursi võitjad.

Oli rõõm ja uhke tunne, kui Kambja lasteaeda Mesimumm tunnustati kahel korral: tiitliga „Hea lasteaia rajaleidja 2014“ ning diplomiga „Hea lasteaed kui kiusamisvaba lasteaed“ silmapaistva konkursitöö eest.

„Hea lasteaia rajaleidja“ tiitel antakse õppeasutustele, kus mõeldakse ja analüüsitakse, millised tegevused aitavad kaasa kiusamisvaba haridustee loomisele ning kas ja kuidas rakendatavad tegevused oma eesmärki täidavad.

Konkursi „Väärtuskasvatuse lasteaed 2014“ peatiitel läks sel korral Rannamõisa lasteaeda, kuid Kambja lasteaed sai diplomi mitmekülgse väärtuskasvatusliku töö eest.

Arvan, et see on tunnustus kõigile lasteaia töötajatele. Tänu neile oli võimalik tuua paljusid näiteid tööst, mida lasteaias tehakse.

Suur tänu lasteaia tervisemeeskonnale, kes aitas kaasa ühe konkursitöö (mille tingimuseks oli meeskonnatööna esitamine) valmimisele.

Konverentsist ja konkursist saab lähemalt lugeda http://www.eetika.ee.

Artiklile lisan mõtlemapaneva lühiloo, mis oli ka meie konkursitöö lõpus. Loo päritolu ega autor ei ole teada. Lugu on kuuldud alushariduse juhtide koolituselt „Kvaliteet ja juhtimine alusharidusasutuses“ (koolitajad Asko Talu ja Jari Pekka Kukkonen).

Indiaanlase lugu

Vana indiaanlane räägib lapsele, et inimese sees on kaks hunti. Üks on kuri hunt – viha, hirm, kadedus, alaväärsus, ahnus, ülbus, kõrkus, egoism, kadedus, kurbus, valelikkus…

Teine on hea hunt – lõbu, armastus, rahu, rõõm, lootus, tõde, heldus, tagasihoidlikkus, sõbralikkus, sallivus, halastus…

Laps: „Aga kui meie sees on kaks hunti, kumb siis võidab?“

Vana indiaanlane: „Võidab see, kumba sa ise toidad.“

Monica Roosve
Kambja lasteaia Mesimumm liikumisõpetaja/tervisetöötaja,
tervisemeeskonna juht

 

Töökad mesilased

Kambja lasteaias on saanud traditsiooniks valida igal aastal endi seast välja aasta õpetaja, aasta õpetaja abi, aasta töömesilane ja aasta tervisemesilane.

Aasta õpetaja 2014: Margit Jõeloo

Aasta õpetaja abi 2014: Eha Ilves

Aasta töömesilane 2014: Eija Sõukand

Aasta tervisemesilane 2014: Terje Rüütel

 

Loetumad