4.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivMesimumm sai taas riigieelarvest uuendustoetust

Mesimumm sai taas riigieelarvest uuendustoetust

KAASAJASTAMINE: Eelmisel aastal osteti riigieelarvest saadud toetuse eest Kambja lasteaia kööki uus pliit ja ahi, tänavu uuendatakse piirdeaeda. Foto: Toivo Ärtis 

Siseministeeriumi kantsler Leif Kalev ja Kambja vallavanem Ivar Tedrema digiallkirjastasid veebruari keskpaigas lepingu, milles fikseeritakse tänavusest riigieelarvest Kambja lasteaia territooriumile piirdeaia ehituseks eraldatud toetuse kasutamise tingimused.

Kui eelmisel aastal osteti riigikogu poolt antud eelarvelise toetuse kaasabil Kambja lasteaia Mesimumm kööki uus pliit ja ahi, siis tänavune rahaeraldis on mõeldud selle lasteasutuse territooriumit ümbritseva piirdeaia uuendamiseks.

Siseministeeriumi ja Kambja vallavalitsuse lepingus on märgitud Mesimummi piirdeaia renoveerimise maksumuseks 9018 eurot. Sellest veidi rohkem kui poole ehk 5000 € aitab vallavalitsusel tasuda riigikogu otsusel tänavusest riigieelarvest eraldatud sihtotstarbeline toetus. Uuendatud piirdeaed peab olema valmis hiljemalt 17. augustiks 2015.

Kambja lasteaed sai riigikogu otsusel riigieelarvelist toetust juba teisel järjestikusel aastal. Möödunud aastaks eraldati 7600 eurot, mille eest Mesimummile soetati köögi remondi käigus uus ahi ja pliit. See rahaeraldis pälvis 2014. a eelarve menetlemise ajal meedias väga elavat tähelepanu ja tõsist imestamist, sest oli ainus sotsiaaldemokraatide ettepanek, mida toonane Reformierakonna ning Isamaaliidu ja Res Publica valitsusliit toetas.

Kui Tartumaalt riigikokku valitud Jaan Õunapuu ja teised sotsiaaldemokraadid mullusel jõulukuul Kambja lasteaia piirdeaia uuendamise tarvis raha eraldamist oluliseks pidasid, kuulusid nad Reformierakonna kaaslastena juba valitsusliitu.

Toivo Ärtis

Loetumad