4.9 C
Kambja
Neljapäev, 25.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja suusasõit sõideti ilmataadi soosinguta

Kambja suusasõit sõideti ilmataadi soosinguta

Fotod: Klubi Suusahullud  

„Hommikul Tartust välja sõites oli raske uskuda, et traditsiooniline vabariigi aastapäeva Pangodi-Kambja suusasõit võiks sel aastal aset leida: põldudel haljendas oras ja sadas tihedat vihma. Hämmastaval kombel sai Kambja terviseradade 2,5-kilomeetrisel ringil veel suusatada ja sõltlased said oma doosi kätte.”

Nii kirjeldas Pärtel Piirmäe oma Facebook´i seinal emotsioone, mille osaks ta 24.veebruari pärastlõunal sai.

Suusahulludel ja Kambja terviseradade meistril Tõnis Jürimäel jätkus visadust, et kavandatud suusasõit teoks teha.

24.veebruaril, mil väljas tibutas vihma ning termomeeter näitas +4°C, uskusid vähesed, et Tartumaal veel suusatada saab. Julged suusasõbrad, kes ei pidanud paljuks olukorda oma silmaga kontrollida, said üllatuse osaliseks kui leidsid Kambja terviseradadel 2,2km pikkuse suusaringi, mis endiselt lumevaibaga kaetud.

Toimus Lemeks Tartumaa suusasarja V etapp – Kambja suusasõit. Suusasõit oli traditsiooniliselt kavandatud Pangodist Kambjasse, kuid tänasest talvest pigistati välja maksimum 2,2 km suusaraja näol ning ka seda tuli mitmesaja meetri ulatuses abiliste poolt turgutada lisalumega, mida metsa all ja raiesmike servades leidus!

Kokku osales etapil 40 suusatajat ning üheskoos koguti üle 500 tervisekilomeetri.

Suur tänu rajameister Tõnis Jürimäele, kes on kogu talve vältel radu heas sõidukorras hoidnud ja seda traditsioonilise Kambja suusasõiduni välja!

Sarja korraldaja, MTÜ Suusahullud treener Vahur Teppani, sõnul ei saa ka kõige hullemad suusafännid ilmataadi vastu ning Lemeks Tartumaa suusasarja viimane etapp, 3.märtsiks kavandatud Vooremäe suusasõit, tuleb lumepuudusel kahjuks ära jätta.

Võib juhtuda, et talv end märtsikuu jooksul veel näitab, kuid sellele lootusele suusaetappi korraldust rajada
ei saa, tõdeb Teppan.

Gert Prants
Kambja valla spordijuht

Loetumad