13.9 C
Kambja
Neljapäev, 28.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKerttu Loid – Tartumaa parim Liivi luule esitaja

Kerttu Loid – Tartumaa parim Liivi luule esitaja

Kerttu Loid. Foto: Allan Tsakuhhin 

Aprillis, Juhan Liivi sünnikuus, toimub Alatskivil õpilasetlejate konkurss. Esitada tuleb Juhan või Jakob Liivi loomingut ja Liivi preemia saanud autori loomingut – üht luuletust ja üht proosapala. 10. aprillil tunnistas žürii Tartumaa parimaks 5. kl õpilase Kerttu Loidi, kellel seisis ees veelkordne Alatskivile sõit – vabariiklikule konkursile.

See toimus 18. aprillil. Üle vabariigi, Narvast Saaremaani, oli koos 19 väljapaistvat etlejat. Kerttu-vanuseid oli veel kaks, enamik olid gümnasistid. Kerttu paistis silma: ta sai muuseumi eripreemia. Kui publik paberile oma lemmikuid märkis, sai ka Kerttu mitu „lemmikumärki“. Pärast pingutust näidatakse osalejatele Alatskivi pärlit-heledat ja paljude tornidega lossi. Teadmisi saadakse mitte ainult mõisakultuurist, vaid ka helilooja E. Tubinast. Tartu eelvooru võistlejad käivad alati ka Juhan Liivi haual küünalt süütamas ja luuletust lugemas.

Olles käinud paljudel võistlustel, tundub mulle, et Liivi konkurss on kõige kõrgema tasemega. Juba seegi on kõnekas, et Alatskivil pärjatud laureaatidest on mitmed tänapäeval tuntud kultuuriloojad: Ott Aardam, Andres Puustusmaa, Toomas Luhats, Tiit Ojasoo, Erki Laur, Velvo Väli, Taavi Tõnisson jt.

Kerttu juhendaja Tiina Tiideberg

 

Loetumad