-2.2 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivÜhelt võistluselt kaks preemiat

Ühelt võistluselt kaks preemiat

Triin Ehrlich. Foto: Liis Ehrlich 
 

Hiljuti Tartus toimunud kirjandusfestivaliga Prima Vista on seotud ka vabariiklik õpilaste arvustusvõistlus Ulakass. „Omapead kõndiva kassi“ võistlus sai alguse Tartu Forseliuse gümnaasiumi kirjandusklassist, jäi siis ula peale ning leidis varsti uue pere Tamme gümnaasiumist. Võistlusest osavõtuks tuleb lugeda uuemat kirjandust ning seejärel valitud teost arvustada. Kõik tööd riputatakse üles Tamme kooli kodulehele ja neid saab sealt lugeda. Põhikooliõpilaste kirjutisi oli sel aastal 25, gümnasistidelt üle 30 töö.

Triin Ehrlich, kes on palju lugema hakanud, arvustas S. Chbosky noorsooraamatut „Müürililleks olemise iseärasused“. „Raamat pakkus mitte ainult vaimutoitu, vaid oli ka palsamiks hingele,“ ütleb Triin hinnanguks. Arvustus sai nii hea, et pärjati kohe kahe preemiaga: III koha ja Eesti Emakeeleõpetajate Seltsi valitud parima töö auhinnaga. Hea oli ka see, et kirjandusteadlane Krista Ojasaar, üks hindajatest, andis ka sisulist tagasisidet. Triinu arvustus on avaldatud Tootsi Taskute 20. numbris.

Triinu juhendaja Tiina Tiideberg

Loetumad