1.9 C
Kambja
Laupäev, 27.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiiv„Seda pead sa nägema – naabrinaine osaleb rallil!“

„Seda pead sa nägema – naabrinaine osaleb rallil!“

Tänavu juulis toimub auto24 Rally Estonia 2015 rallivõistlus osaliselt ka Kambja valla territooriumil ehk nendel kurvilistel külateedel, mis jäävad Valga ja Põlva maakonna lähistele.

Ralli korraldajad paluvad tutvuda liikluskorralduse muudatuste skeemidega, et saaksite laupäeval, 18. juulil ja pühapäeval, 19. juulil oma teekonda paremini planeerida.

Teede sulgemisajad: Ristimäe kiiruskatse tõttu 18. juulil kell 12.00 kuni 19.30 ja Vissi kiiruskatse tõttu 19. juulil kell 6.45 kuni 14.30. Täpsema info leiate ralli veebilehelt www.rallyestonia.ee.

Juulis toimuval auto24 Rally Estonia rallil ootab sõitjaid ja publikut ees 16 kiiruskatset Tartus, Elvas ja Lõuna-Eesti teedel kogupikkusega üle 200 kilomeetri. Ralli start ja finiš on Tartus Raekoja platsil ja ralli hooldusala asub Otepääl Tehvandi spordikeskuses. Pärast reede, 17. juuli õhtul toimuvat avatseremooniat sõidetakse publikukatse Tartu linna tänavatel. Laupäevastele kruusakatsetele järgneb õhtul publikukatse Elva linnas. Ralli võitja selgub pühapäeva pärastlõunaks ning parimaid autasustatakse kell 16 Tartus Raekoja platsil.

Meelelahutust jagub rallipäevade vältel kogu perele. Lisaks kiiruskatsetele saab kõigil kolmel päeval Tartu kesklinnas aega veeta laste- ja naistealal ning kaubandustänaval (expo-alal). Reede õhtul toimub Tartu laululaval legendaarse Scooteri ja Groove Coverage kontsert. Pärast Elva linnakatset saab Elva lauluväljakul nautida suurt kontserti, kus üles astuvad Smilers ning Suzi Quatro.

auto24 Rally Estonia on FIA ERC autoralli Euroopa meistrivõistluste ning FIA Historic-autode Euroopa meistrivõistluste etapp.

Kultuuriralli jääaja geopargis

Tartu vallavalitsuse algatusel on paljud Tartu- ja Jõgevamaa omavalitsused (seal-hulgas Kambja vald) liitunud kavandatava jääaja geopargi projektiga, mille raames tuleb suurrallil laupäeval, 18. juulil esmaesitlusele meeleolukas kultuuriprogramm „Ralli mööda geoparki koos Markko Märtiniga“. Tutvustatakse geoparki kui kahe maakonna ühisalgatust ja jagatakse infot aktiivse puhkuse veetmiseks Jõgeva- ja Tartumaal.

Kell 17 kandub kultuurirallil tähelepannu peatuspunki „Geopargi Linnutee ja Tähemaa: Tähtvere, Puhja, Konguta, Nõo ja Kambja vallad, Elva linn“.

Toivo Ärtis

 


Samal teemal: Maailmatasemel võidusõit Lõuna-Eesti teedel

 

Loetumad