5.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivVõimas teatrielamus Kambja aabitsalastelt

Võimas teatrielamus Kambja aabitsalastelt

 KEERULINE TÖÖ: Metsamoori korraldusel kujuneb Iti ülesandeks Nuki eest hoolitsemine. Foto: Christi Olep 
 

Kambja kooli esimese klassi õpilased kutsusid õppeaasta lõpul kõik kooliõed ja -vennad ning õpetajad suurepärasele muusikalisele teatrietendusele „Nukitsamees“, mille igati ladusa ja nauditava ettekandmise olid nad selgeks saanud oma klassijuhataja Mare Paidra ja huvikooli muusikaõpetaja Lilia Kiuru juhendamisel.

„Mulle meeldis meie etendus väga,“ kiidab Marta Kurvits. Ka tema ise mängis seal üht olulist rolli – väikest tüdrukut Itit, kes koos oma venna Kustiga (Joonas Kärgenberg) langes kurja Metsamoori halbade kavatsuste ohvriks. „Me keegi ei arvanud, et me selle näidendi üldse selgeks saame,“ lisab noor näitleja.

Oskar Lutsu tuntud jutustusel põhinev ühevaatuseline näidend, mille sujuv ettekanne kestis ligi 40 minutit, oli esimese klassi laste jaoks tõesti väga suur väljakutse. Kui taas Marta arvamust kasutada, siis „kõik lapsed olid väga julged ja tublid“. Talle meeldis etenduses kõige rohkem Nuki, sest too tegi lollusi. „Taurile sobis see osa nii hästi!“. Õpetaja Mare Maidra on sama meelt. Ta on väga rahul, et Tauri Tannis oli vapper ja suutis täielikult üle olla oma esialgsest lavahirmust.

Etenduses osalesid kõik esimese klassi õpilased: Marili Meremaa (Metsamoor), Kristjan Jaak Kiiker (vanaisa), Kaarel Keskpalu (isa), Greetel Eelsoo (ema), Sebastian Mumm (Tölpa), Markus Kivimets (Mõhk)….

„Emale ja õele meeldis etendus väga,“ jutustab Marta Kurvits. „Ma loodan, et õpetaja teeb veel meiega teatrit.“ Kindlasti teeb, sest Mare Paidral ja Lilia Kiurul on olnud mitu ilusat koostööetendust.

Toivo Ärtis

Loetumad