-0.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

Meie viitsime!

DIREKTORI KARIKAJOOKS“ – UUS TRADITSIOON KUUSTE KOOLIS: Nobejalgsetele poistele jagavad ihaldusväärseid auhindu kehalise kasvatuse õpetaja Kaupo Kütt ja direktor, elupõline spordijuht Rein Härmoja.

Tervist edendava koolina püüame õpilasi ja miks mitte ka õpetajaid ning lapsevanemaid ennast aktiivsemalt liigutama sundida, peenemalt ja trendikamalt öelduna „motiveerida”.

Tõsi, paljud MTÜ-d ja organisatsioonid just sellist lähenemist kasutavadki – korraldatakse ahvatlevate auhindade ja meenetega kampaaniaid, et rahvast usinamalt sportima meelitada.

Ja patt oleks ju sellisest võimalusest mitte kinni haarata.

Nii oleme meiegi oma kooli rahvaga juba teist aastat järjest lasknud end haarata üleeuroopalise spordimelu lainesse ja läbi viinud „Direktori karikajooksu“ – kilomeetripikkuse murdmaajooksu.

Kui eelmisel aastal ettevõtmine vahva jooksuvõistlusega piirduski, siis tänavu soovis kehalise kasvatuse õpetaja Kaupo Kütt teemaga põhjalikumalt tegeleda ja kutsus kõiki kolleege üles ka ainetundides spordile ja tervisele tähelepanu pöörama. Lisaks külastas õp Kaupo eestvõttel meid SA Eesti Antidoping juhatuse liige Elina Kivinukk, kes viis 5.-9 kl õpilastele läbi hariva töötoa dopingust ja selle kasutamise ohtudest. Erilist elevust tekitas kuulajates muidugi kirjeldus dopinguproovi võtmise protseduurist.

Ka „Direktori jooksu“ uhked karikad ning medalid hankis kehalise kasvatuse õpetaja ja võistluse läbiviimisel osalesid aktiivselt teisedki pedagoogid. Õp Grete Kärmas, Katre Sarap ja Sirle Rohumets ei pidanud paljuks distants õpilaste seltsis lausa läbi joosta.

Heameelt tegi ka see, et kohal oli palju lapsevanemaid, kes võistlusele hasartselt kaasa elasid. Loodetavasti nakatas neid laste õhin ja jooksulust ning järgmisel korral on nemadki rajal.

Loomulikult on ka eesti keele õpetaja südameasi tervislike eluviiside propageerimine ja nõnda sai keeletunniski ainele omaselt spordist mõeldud. Alljärgnevalt mõned killukesed sellest tööst.

Kaido Mark

 

7.-11. septembrini toimus meil üle-euroopaline spordinädal, mille tunnuslause oli „BeActive!“ ehk „Mina viitsin!“. Peaaegu igas ainetunnis rääkisime tervisest ja sportimisest. /—/

Reedel toimus meil ülekooliline jooksuvõistlus kolmes vanuseklassis. 1.-3. klassi tüdrukutest võitis Moona, 4.-6. klassi tüdrukutest mina ja 7.-9. klassi tüdrukutest Annabella. 1.-3. klassi poistest võitis Eerik, 4.-6. klassi poistest Kristjan ja 7.-9. klassi poistest Ekke. Minu aeg oli 4:08.06, millega olin isegi Kristjanist parem! Olin kiireim tüdruk terve kooli peale ja võitsin oma vanuseklassis karika. Lisaks sain kingituseks spordisärgi.

Tiia Tomson (5. kl)

 

Liikumine mõjutab väga palju inimese tervist ja selle pärast hakatigi spordinädalat tegema. Loodetakse, et toredad tegevused panevad inimesi rohkem liikuma.

Eelmisel nädalal oligi meie koolis spordinädal. Kolmapäeval oli antidopingu teemaline loeng, kus saime ise praktilisi ülesandeid teha. Seda juhendas Elina Kivinukk. /—-/

Aga mulle väga meeldis joosta. Viimane poolring oli üpris vaevaline, aga kui ma kuulsin õpetaja Kaupot hüüdmas: „Tuleb, tuleb!”, pingutasin kogu jõust ja sprintisin ringi viimasel veerandil. Vähemalt tasus pingutamine ära ja ma sain kolmanda koha!

Triinu Allliksaar (5. kl)

 

Alguses jooksin kõigist ette ega vaadanudki, kes mu selja taha jäid. Väga paljud jäid maha ja jooksin ka pargiringi täie hooga. Tulin poistest kolmandaks ja sain pronksmedali. Olin väga õnnelik, sest ma ei olnud varem ühtegi medalit saanud.

Praegu seisab see medal minu toa seinal koos diplomiga ja tahaksin veel midagi võita. Ema oli kodus väga õnnelik ja me tähistasime minu kolmandat kohta.

Tanel Lill (5. kl)

 

„Direktori jooksul“ oli palju inimesi, kes meid tulid vaatama. Aga oli ka neid, kes meile kaasa elasid. Me pidime palju pingutama ja meie klassis said mõned isegi medali või karika.

Selles suhtes oli nädal eriline, et saime ka palju teada dopingust. Õppisime ja tegime erinevaid ja ka lõbusaid ülesandeid, mis meeldis kõigile. See oli minu meest väga tore nädal. Ja loodan, et see tuleb ka järgmisel aastal.

Anna-Liisa Stümper (5. kl)

 

Samal teemal:

Loetumad