8.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivHelkur! Helkur!! Helkur!!!

Helkur! Helkur!! Helkur!!!

Ühel pimedal ja vihmasel detsembrihommikul käis politsei kontrollimas helkuri kasutamist Kambja põhikooli laste ja töötajate seas.

Sinna läksime üsna positiivse meeleoluga, sest koostöös kooli juhtkonnaga oli lastele üle korratud helkuri olemasolu vajalikkus ning e-koolis olid teated saanud ka lapsevanemad. Lisaks olime varasemalt kooli jätnud helkureid, mida jagada neile, kel mingil põhjusel ei olnud väikeseid elupäästajaid soetatud.

Tulemus oli pehmelt öeldes jahmatav. Kooli 174-st õpilasest puudus helkur 35 õpilasel ja 3 koolitöötajal. Lisaks veel mitmed taskusse unustatud helkurid ja „just läks katki“ helkurid.

Head inimesed, tahaksime Teile südamele panna, et see väike helkiv abimees on vajalik Teie enda pärast.

Helkurit on soovitav kanda sõiduki tuledega samal kõrgusel, ehk umbes 50-80 cm maapinnast. Kui kantakse ainult üht helkurit, tuleb see kinnitada keha sõiduteepoolsele küljele. Tähtis on, et rippuv helkur jope või mantli alaserva alt välja ulatuks ning oleks nähtav võimalikult mitmest küljest. Meeles tuleks pidada, et helkur on vajalik ka linnatänaval, kus tänavavalgustus ei ole sugugi kõikjal piisav.

Hea lapsevanem, kes sa saadad hommikul oma lapse kooli, palun võta see 3 sekundit, et kontrollida helkuri olemasolu ning kanna seda ka ise – Sa oled ju suurim eeskuju oma lastele. Teid kõiki oodatakse koju!

Noorsoopolitseinik Triinu Kabel

 

Loetumad