8.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivTalvine luulekonkurss Kambja koolis

Talvine luulekonkurss Kambja koolis

{oziogallery 1134}

Juba kümnendat aastat järjest toimus Kambja koolis luuletuste lugemise konkurss. Sel aastal oli see 22. jaanuaril ja juubelile kohaselt oli teemaks „Pidupäev“. Mõõtu võtsid noored etlejad 1.-5. klassist (iga klassi eelvoorust parimad). Lugeda tuli kahte luuletust: üks kodus valitud ja pähe õpitud, teine kohapeal loosiga võetud ja ladusalt maha loetud.

Osales 27 õpilast. Esinejaid kuulas / hindas 3-liikmeline žürii, kes valis välja parimatest parimad.

1.klasside õpilased: Marili Alliksaar – I koht, Kevin Brikkel – II koht, Hanna-Liisa Habonen – III koht. Publiku lemmikuteks olid Kirke Lepist ja Eimy Siimpere.

2.-3.klassi õpilased: Karl-Martin Teppand (3.kl) – I koht, Leanne Lisete Moondu (2.kl) – II koht ja Laura Lotta Sägi (3.kl) – III koht. Publik hääletas oma lemmikuks Laura-Lotta Sägi ja raamatukogu tunnustas eripreemiaga Lisete Murumetsa (2.kl), kes esitas oma isa Tõnise kirjutatud luuletuse „Tuisupidu“.

4.-5.klassi õpilased: Ainar Lehiste (5.kl) – I koht, Birgit Seer (5.kl) – II koht ja Astrid Lepist (4.kl) – III koht. Publikupreemia said tubli häälteenamusega Meribell Kivimets (5.kl) ja Birgit Seer.

Zürii, kuhu kuulusid emakeeleõpetaja Tiina Tiideberg, muusikaõpetaja Marika Lehiste ja sekretär Vaike Palla, soovitas rohkem suhelda kuulajatega ja olla rõõmsam (pidupäeva teema ju ikkagi!). Kiiduväärt palju oli aga neid õpilasi, kellel paberilt loetud luuletus väga hästi välja tuli.Tänu raamatukogu- ja huvijuhile Toivo Ärtisele, kes juhtis üritust ja varus lastele hulga põnevat kirjandust auhindadeks .

Tänu teile, tublid klassiõpetajad Merike Näkk, Peeter Ruuge, Mare Paidra ja Christi Olep, kes te tegite eeltöö ja viisite läbi eelvoorud klassides.

Emotsionaalset, kõlavat ja julget etlemist!

Luulevõistluse korraldaja Valve Keskpalu

 

NB! 1.- 4. klassi parimad võistlevad reedel, 29.jaanuaril juba Nõo Põhikoolis toimuval küünlapäeva luulekonkursil. Hoiame neile pöialt!

Loetumad