0.9 C
Kambja
Teisipäev, 23.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKlassikurgid kui täiendav terviseamps

Klassikurgid kui täiendav terviseamps

Aknalaual pottides pikad kurgitaimed, millede varred ulatuvad akna ülaosani, taimel on viljad küljes.

ILUS, MAITSEV, TERVISLIK JA ÕPETLIK: Kambja kooli teise klassi õpilaste ühiseks hooleks oli sel kevadel klassikurkide kasvatamine. Foto: Toivo Ärtis 

Kui Kambja kooli õpilane Marta Kurvits arvab, et „meie klassi kurgid on hoopis maitsvamad kui poe omad“, siis on selles jutus jumet, sest tänavu kevadel on ta õppinud klassiruumis, mille aknalauast on saanud kasvupaik pottides kurgitaimedele.

Marta tunnistab, et oli üllatunud, kui õpetaja Mare Paidra tõi kevade hakul kurgitaimed nende klassi. Esimesest ehmatusest hoolimata suhtusid teise klassi poisid-tüdrukud oma ootamatult saabunud rohelistesse klassikaaslastesse väga hoolivalt ja hoolitsevalt. Tubane kurgisaak on on kujunenud imetlusväärselt suureks, mistõttu klassijuhataja Mare Paidra on saanud sel kevadel oma õpilastele väga sageli terviseampsu pakkuda.

Viimastel kuudel kurkide seltskonnas õppinud ja sirgunud seltskond on rahulolev. Helen Jaani:„Mulle meeldivad meie klassi kurgid.“ Gerda Lukk: „Kurgid on väga kasulikud ja tervislikud.“ Leanne Lisete Moondu: „Kurk on hea ja mahlane, magus, mõnus. Ma söön ja mõnulen – see on nii hea.“

„Minu emale meeldib väga, et meil on klassikurgid,“ vahendab Kendra Sard.

Klassiõpetaja Mare Paidra on ka oma eelmiste õpilastega mõnel korral klassikurke kasvatanud.

Ka töö- ja tehnoloogiaõpetuse õpetaja Raimond Käsi on juba enam kui kümme aastat väga edukalt ja saagirohkelt viljelenud kurgikasvatust koolimaja aknalaudadel.

Toivo Ärtis

Loetumad