9.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivEesti koorilaulu hällis kohtus lauljate uus põlvkond

Eesti koorilaulu hällis kohtus lauljate uus põlvkond

Kambjas toimunud Tartumaa lasteaedade laulupeo rongkäik. Foto: Arvi Ird 

Lillelaste pidu Kambjas

Kambjas toimus Tartumaa lasteaedade esimene laulupidu – südantsoojendav ja tore ettevõtmine.

Üritus algas 22. aprillil lasteaia parklas, kuhu oli kogunenud umbes 250 mudilast. Sealt liiguti lippude all ja hõisete ning laulu saatel rongkäigus koolimaja poole. Ka päike oli pilve tagant välja tulnud. Tore oli vaadata lepatriinusid, mesimumme, liblikaid ja kõiki teisi lustiga koolimaja suunas sammumas.

Saalis kutsuti lapsed lavale. Kui mudilaste ühendkoori laul õpetaja Anu Irdi juhendamisel kõlama hakkas, oli see nii võimas ning liigutav, et tõi pisara silma.

Järgemööda esinesid kõikide lasteaedade laulukoorid. Olenemata koori suurusest kõlasid lustiga esitatud laulud hästi. Et pidu esinemisjärjekorda oodates igavaks ei muutuks, korraldati lõbus ja maruline ühistants. Laual oli mahl ja kringel juhuks, kui nälg näpistama tikub.

Märkamatult jõudiski kätte kontserdi lõpp. See oli väga tore laulupidu, mis tõestas veel kord, et Kambja on Eesti koorilaulu häll.

Suur tänu korraldajatele ja õpetajatele tehtud töö ja nähtud vaeva eest.

Laste lustist osa saanud vanaema
Hella Sule

 

„Lasteaedade laste ühine laulmine tekitas häid emotsioone, pidu meeldis lastele, õpetajatele, külalistele.“

22. aprillil 2016. aastal leidis aset ajalooline sündmus – toimus esimene Tartu maakonna lasteaedade laulupidu Kambjas, koorilaulu hällis.

Laulupidu kandis nime „Lillelapse kevad“. Rongkäik algas lasteaia juurest ja pidu toimus Kambja kooli saalis. Rongkäigus võttis laulu üles iga lasteaed. Pidu juhtisid kaks lillehaldjat – Kambja lasteaia direktor Terje Rüütel ja muusikaõpetaja Anu Ird. Lasteaialaste laulupeol osales 20 lasteaia esindus.

Suures mudilaskooris esines 254 särasilmset ja laulmist nautivat last. Ühendkooriga laulsime kõige vanema teadaoleva kevadise lastelaulu „Juba linnukesed“, Kambja lasteaialaste lemmiklaulu helilooja Riine Pajusaarelt „12 kuud“ ja Anu Röömeli lõbusa kevadelaulu “Kevad on õues!“

Iga lasteaed esitas ka oma lastega kevadeteemalise laulu, mis rääkisid putukatest, kevadest, lindudest, liblikatest jne.

Lasteaedade laste ühine laulmine tekitas häid emotsioone, pidu meeldis lastele, õpetajatele, külalistele.

Järgmise Tartumaa lasteaedade laulupeo teatepulk sai antud suure aplausi saatel Rannu lasteaia muusikaõpetaja Siim Jaansonile.

Aitäh kallitele kolleegidele-muusikaõpetajatele, kes lastele laulud selgeks õpetasid ja võtsid ette reisi Kambjasse.

Tänusõnad kuuluvad vallavanem Ivar Tedremale, kes avas laulupeo ja jagas tänukirjad ja kingitused.

Täname Kambja lasteaia vilistlast, muusik Madli Lehistet ja õpetaja Marika Lehistet, kes musitseerisid kandel ja viiulil, samuti helitehnik Elmet Neumanni, fotograaf Arvi Irdi, video tegijat lapsevanem Margus Kriivat ja liikumisõpetaja Monica Roosved.

Tartumaa lasteaedade laulupidu toetasid Kambja vallavalitsus ning Kambja laulu- ja mänguselts.

Kena kevadet ja laulurõõmu soovides

Kambja lasteaia Mesimumm muusikaõpetaja Anu Ird

Loetumad