13.9 C
Kambja
Neljapäev, 28.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja hoiu-laenuühistu on Linda Sossi nägu

Kambja hoiu-laenuühistu on Linda Sossi nägu

TÄNU VÄÄRT: Maavanem Reno Laidre ja vallavanem Ivar Tedrema
õnnitlevad-tunnustavad Linda Sossit. Foto: Elle Ott

Kambja Hoiu-laenuühistu asutajaliiget ja kauaaegset tegevjuhti Linda Sossit õnnitles tema juubelisünnipäeval Tartu maavanem Reno Laidre.

„12. oktoobril õnnitlesime koos vallavanem Ivar Tedremaga juubelisünnipäeva tähistanud Kambja Hoiu-laenuühistu juhatuse esimeest proua Linda Sossit, meenutasime olnut ning arutlesime arengute üle,“ teavitas Reno Laidre Facebook’i vahendusel. „Vaieldamatult on hoiu-laenuühistu Linda nägu.“

Maavanem tõi oma postituses esile, et Kambja Hoiu-laenuühistu mängib olulist rolli Kambja piirkonna ettevõtluse edendamises, andes muuhulgas laene (intress ca 14%) ettevõtluse edendamiseks. „Organisatsioon alustas tegevust taasiseseisvunud Eestis teisena ja kestab tänaseni, olles üle elanud kõik viimase veerandsajandi jooksul majandust raputanud kriisid. Kahtlemata omanäoline ettevõtmine.“

Juubelipäeval sai Linda Sossi õnnitlused ka vallavanem Ivar Tedremalt, Kambja Hoiulaenuühistu juhatuse, nõukogu, laenukomitee ning revisjonikomisjoni liikmetelt, vallamaja rahvalt ja teiselt sõpradelt-tuttavatelt.

Linda Sossi on Kambja Hoiu-laenuühistu asutajaliige alates 19. oktoobrist 1992. Varsti pärast seda valiti ta ka juhatuse esimeheks. Aastast 2003 töötab Linda Sossi ainult Kambja HLÜ-s juhatuse esimehena, enne seda oli samaaegselt raamatupidaja TÜ Kliinikumis.

Linda Sossi on pidevalt täiendanud oma erialaseid teadmisi ja osalenud koolitustel.

Eestis töötavatest hoiu-laenuühistutest on Kambja HLÜ üks suuremaid oma liikmete arvuga ja edukamaid oma tegevustega. Linda Sossi juhtimisel on pidevalt laienenud Kambja Hoiu-laenuühistu tegevus. HLÜ kaudu on võimalik tasuda arveid, sularaha sisse maksta ning välja võtta, hoiustada oma sääste, võtta laenu. Lisaks toimivale laenuportfellile on alates 2001. aastast elanikele pakutud kindlustus- ja pangateenuseid.

Hoiu-laenuühistu on suureks toeks Kambja ja selle ümbruskonna rahvale oma rahaasjade korraldamisel. HLÜ on pälvinud nii kambjalaste kui oma liikmete usalduse. Kambja hoiu-laenuühistu on järginud rahaasutuse head tava.

Linda Sossi on valitud Eesti Hoiu-laenuühistu liidu juhatuse liikmeks, Eesti Raamatupidajate koja nõukogu Tartu regionaalse osakonna liikmeks, Hoiuste tagamise fondi nõukogu liikmeks ja tantsuklubi Tango juhatuse liikmeks.

Linda Sossi on töötanud pearaamatupidajana Tartu nakkushaiglas ja Kambja sovhoosis; pearaamatupidaja asetäitjana Eesti Põllumajanduse Akadeemias, Tartu rajooni põllumajandusvalitsuses ja agrotööstuskoondises.

Linda Sossi on täiskasvanud tütre ja poja ema ning kuuekordne vanaema kuuele poisslapsele.

Elle Ott

Loetumad