7.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivIndrek Roos on aktiivne ja edukas kaitseliitlane

Indrek Roos on aktiivne ja edukas kaitseliitlane

KANGED MEHED: Jaanus Roos, Indrek Rebane, Rain Eensaar ja Indrek Roos – admiral Pitka luurevõistluse võitnud võistkond. Foto: Karmen Vesselov 

Kambja vallavolikogu liikme, oma perega Kammeris elava Indrek Roosi edulugu Kaitseliidus täienes hiljuti lausa kahe auväärse tiitliga – ta valiti nii Kaitseliidu 2016. aasta meessportlaseks kui parimaks spordipealikuks.

Kaitseliidu tänavuseks sporditäheks tõusnud seersant Indrek Roos oli kutsutud 3. detsembril Järvamaale Lõõla õppekeskusesse spordiaastat lõpetavale tunnus-tamisüritusele. Tunnustused andis Kaitseliidu ülema nimel üle Kaitseliidu spordijuht Margus Purlau.

Lõppevasse aastasse mahtus mitmeid muidki sündmusi, mis tõid esile seersant Indrek Roosi aktiivsuse ja edukuse kaitseliitlasena.

Topeltvõit Suurbritanniast

Indrek Roos kuulus Kaitseliidu Tartu maleva võistkonda, mis võitis Suurbritannias Altcari õppekeskuses 30. aprillist kuni 1. maini toimunud rahvusvahelise reservväelaste militaarvõistluse Altcar Challenge. Eestlased pälvisid võistlustel 28 meeskonna seas esikoha nii üld- kui ka välismeeskondade arvestuses, kusjuures välismeeskondade arvestuses tuli võit tartlastele juba teist aastat järjest. Meeskonda kuulusid tiimikapten Indrek Rebane, vennad Indrek Roos, Jaanus Roos, Kristjan Roos ja toetusliikmena Toomas Raud.

Kahepäevasel võistlusel pidid meeskonnad mõõtu võtma 11 alal: vangide kohtlemine ja rahvusvaheline sõjaõigus, patrull ja vaatluspost, linnalahingu läbiviimine simulaatoril, takistusrada, jooks koos püstolilaskmisega, laskmine automaadist, isevalmistatud lõhkekehade vastane tegevus, lahingmeditsiin, kontaktist lahtirebimine, ja tuletõrjeülesannete läbiviimine.

Meeskonna kapten Indrek Rebane on avaldanud arvamust, et võistlus polnud kergete killast. “Samas tõestas see võistlus veelkord, et Eesti kaitseväelased ja kaitseliitlased ei pea on taset üldse häbenema.”

Raske võit Raplamaalt

Augustis võitis Kaitseliidu Tartu maleva võistkond (Indrek Rebane, Rain Eensaar, vennad Indrek Roos ja Jaanus Roos) Raplamaal peetud admiral Pitka luurevõistluse.

Kokku lõpetas admiral Pitka luurevõistluse seitseteist võistkonda kahekümne viiest startinust. Omavahel võtsid mõõtu Eesti, Poola, Soome, Taani, Suurbritannia, Rootsi, Ameerika Ühendriikide, Hispaania ja Leedu riigikaitse organisatsioonide esindused.

Maailma üheks raskemaks militaarvõistluseks peetaval admiral Pitka luurevõistlusel pidid neljaliikmelised võistkonnad 2.-6.augustini läbima varjatult kontrollpunktist kontrollpunkti liikudes linnulennult ligi sada kakskümmend kilomeetrit.

Kaitseliidu pressiteadete põhjal

Toivo Ärtis

Loetumad