PPA alustas Eestisse sisenevate inimeste andmete kontrolli

757

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) palub inimestel arvestada piiriületusel täiendava ajakuluga, kuna täna ööst kogub PPA Eestisse saabujatelt andmeid nende reisiteekonna ja võimalike kokkupuudete kohta nakkusohtlike inimestega.

Eestisse sisenedes tuleb inimesel piiripunktis anda andmed oma reisiteekonnast, reisikaaslastest, võimalikest kokkupuudetest nakkusohtlike inimestega ja sellest, kas tal endal on viimastel päevadel esinenud viirushaiguste sümptomeid.

Lisaks Tallinna lennujaamale ja sadamatele ning piiripunktidele idapiiril, kogub PPA Eestisse sisenejatelt neid andmeid ka Ikla ja Valga piiripunktides Eesti-Läti piiril. Andmed kogutakse ankeediga ning vajadusel küsitakse inimese käest lisainfot.

PPA peadirektori asetäitja Priit Pärkna sõnul teeb PPA kõik, mis võimalik, et viiruse leviku tõkestamisele kaasa aidata. „Oleme piiril täiendavaid tegevusi teinud juba nädala jooksul ning laiendame nüüd valitsuskomisjoni otsuse raames oma tegevusi veelgi. Täiendav kontroll ja andmete küsimine piiril tähendab Eestisse saabujatele tavalisest suuremat ajakulu ja võib tekitada järjekordi, kuid see kõik on selleks, et kaitsta Eesti inimeste tervist.“

Politsei kaasab tegevustesse koostööpartnerid maksu- ja tolliametist ning kaitseliidust.

Kino maale
EelmineKohalikud kogukonnad saavad oma tegevuseks toetust küsida
JärgmineMuudatused maakonna ühistranspordi sõiduplaanides seoses eriolukorraga riigis