Iseseisvuspäeva tähistamine Kambjas

1469
Ausambamäel peetud mälestusminutitel rääkis vallavanem Aivar Aleksejev. Foto: Peeter Ruuge

Iseseisvuspäeval, 24. veebruari hommikul kell 10.00 toimus Kambjas Ausambamäel mälestushetk, kus kõnelesid vallavanem Aivar Aleksejev ja kirikliku õnnistuse andis vaimulik Robert Bunder. Kõigi valla territooriumil asuvate Vabadussõja ausammaste jalamile asetati lilled ja mälestusküünlad.

Kambja laulukoor Läte ja dirigent Saidi Tammeorg. Foto: Peeter Ruuge

Pidustused algasid juba reedel

Kultuurikeskuse saal oli 21. veebruari õhtul piduehtes. Vabariigi sünnipäevale pühendatud aktuse avas Ado Kirsi. Avaloona kõlas Eesti hümn.

Pärast vallavanem Aivar Aleksejevi pidukõnet järgnes kontsert Kambja kultuurikeskuse isetegevuslastelt. Esines segakoor Läte – dirigent Saidi Tammeorg, koor- ja kontsertmeister Marika Odar. Erilise kõla koori esitusele lisas Lilia Kiuru kandlel. Solistidena astusid koori ette Mariann Rebane ja Elerin Piirsalu.

Suuremad tantsutüdrukud võlusid publikut noorusliku energiaga. Foto: Peeter Ruuge

Naisansambel Lüüra Anu Irdi juhendamisel tekitas publikus kevadeootust ja usku homsesse.

Heleri Kängsepa juhendatavad laste liikumisrühmad andsid peole sära ja energiat. Heleri juhatusel tegi vabariigi sünnipäeva puhul parketipoognad ka naisrahvatantsurühm Vikertiimer, kes esitas suisa autoritantsu „Tulen ja lähen”, mis ka piduliku kontserdi lõpetas.

Väikesed võimlejad lisasid sünnipäevapeole nii sära kui särtsu. Foto: Peeter Ruuge

Et piduõhtu oleks kuuldav, selle eest hoolitses Janek Oja. Ning et pidulised tühja kõhuga ei peaks sünnipäevast osa saama, oli kogu abivalmiduses kohal Haava Kõrts.

Eesti Vabariigi sünnipäeva piduõhtu jätkus koos Audru Jõelaevanduse Pundiga. Tantsurõõm ja -hoog andsid kinnitust igati toredast ning nauditavast peoõhtust.

SAIDI TAMMEORG,
Kambja kultuurikeskuse juhataja

Kino maale
EelmineRüblikud tähistasid Eesti sünnipäeva paraadiga
JärgminePõllumajandusmuuseumi areenil sooviti vabariigile õnne