„Uks on lahti“ Ülenurme pere- ja noortekeskuses

2037

Noortekeskus võttis osa suvekampaaniast „Uks on lahti“, mis viidi ellu Eesti avatud noortekeskuste ühenduse poolt haridus- ja teadusministeeriumi ja Eesti noorsootöö keskuse toel. Selle eesmärgiks oli tuua ühiselt esile noortekeskustes toimuv eelkõige just lõppenud eriolukorrajärgselt, et teadvustada ühiskonnas laiemalt avatud noorsootöö kättesaadavust ning selle rolli noore arengus väljaspool pere-, tasemeharidus– ja töökeskkonda.

Pere- ja noortekeskus ootas noori suvistesse tegevustesse. Pargi tänaval mõnusa mõisapargi kõrval kutsus see vahva uks üle lävepaku astuma ning tegevustega liituma, iga päev avanesid uued võimalused. Nii mööduski suvi noortekeskuses väga kiiresti ning tegusalt. Ajapikku leidsid lapsed meid üles ning nii on meid külastavate laste arv järjepidevalt suurenenud. On nii vanu olijaid kui ka uusi tulijaid, kes varem meie keskusest midagi ei teadnud.

Suvel oleme teinud palju: oleme meisterdanud järjehoidjaid, karpe salajaste asjade jaoks, seganud kokku lima, valmistanud kott-pinaleid, mänginud erinevaid lauamänge ning pidanud põnevaid võistlusi ja voolinud savist erinevaid esemeid. Noortekeskuse seina kaunistab ühistöö, kuhu iga uus noor sai jätta oma märgi, milleks olid erinevate värvidega tehtud käejäljed. Valmisid mullimaalid, mille tegemine oli must töö, aga lõpptulemus sai kaunis ja eriline.

Ühel päeval oli noortekeskus mõnusat lõhna täis, valmisid maitsvad kookospallid. Kaunistasime ka noortekeskuse ees olevat kõnniteed värviliste kriitidega, tee sai eriti rõõmsa ilme. Vanamõisa platsil grillisime vahukomme, mis maitsesid eriti hästi!

Kõige populaarsemaks osutus paberlennukite lennutamise võistlus, milles oli põnev osaleda ning mida oli ka huvitav vaadata. Meisterdasime ka vahvaid pildiraame ning tegime putukahotelle, milles putukad saavad pika lennu vahepeal puhata.

Ülenurme pere- ja noortekeskus sai suve jooksul ka kaks uuendust. Esimesena jõudsid noortekeskusesse sünnipäevakingitusena Kambja vallavalitsuselt uued värvilised kott-toolid, mida saab kasutada ka õues. Suur tänu, vallavalitsus!

Teisena pakub noortele meelelahutust uus Playstation 4, milles on nii liikumismänge kui ka mõttetööd nõudvaid mänge.

Võtsin kahel päeval üle Õnnemaa Instragram´i story, kus noored said esitada mulle küsimusi ning näha, millega ma oma päevi sisustan.

Sügisel jätkame sama aktiivselt ning kindlasti veelgi põnevamalt.

Ootame teid külla!

LIISI ILVES
MTÜ Õnnemaa noorsootöötaja,
Ülenurme pere- ja noortekeskus
liisi@onnemaa.ee,
www.onnemaa.ee

 


Samal teemal:

Õnnemaal tegutseb uus noorsootöötaja

Kino maale
EelmineTõid soojad tuuled sõnumeid – meil läbi lasteaed…
JärgmineKolmandat elu alustava maja pärjapidu