“Märka LEADERit 2.0” võitjad

513

Põllumajandusuuringute Keskus koostöös Maaeluministeeriumiga algatas 2020. a veebruaris konkursi “Märka LEADERit 2.0”, et tuua esile Eesti maaelu arengukava 2014–2020 LEADER-toetusmeetme parimad projektinäited.

Üle-eestilisele konkursile laekus kokku 80 projekti. Parimad kuulutati välja 11. augustil 2020 Jäneda Pullitalliteatris toimunud tunnustusüritusel. Tänukirjad ja meened kuues kategoorias ning parimale LEADERi videole ja rahva lemmikule andis üle maaeluminister Arvo Aller.

Kategoorias Koostöö ja kaasamine valiti konkursi võitjaks Tartumaa arendusseltsi ühisprojekt „Tartumaa aktiivsed ja ettevõtlikud noored“. Tegemist on ühe esimese LEADER-meetme katusprojektiga, mille finantsvahendid suunatakse läbi spetsiaalsete taotlusvoorude noorte algatatud projektide elluviimiseks. Projekti partnerid on Tartumaa arendusselts, Tartumaa noortekogu, Tartu ärinõuandla ja Tartumaa noorsootöötajate ühendus.

Lisaks andsid erinevad maaelu organisatsioonid konkursi raames välja ka oma eripreemiad. Tartumaa arendusseltsi poolt konkursile esitatud OÜ Teadus ja Tegu projekt „Ternespiima väärindamine ja ternespiimapulbri tootmisseadmete hange ja rakendamine“ (konkursi nominent kategoorias Uuenduslik ja alakategoorias Parim LEADER-ettevõtlusprojekt) sai maaelu edendamise sihtasutuse eripreemia.

Kino maale
EelmineTreeningud naistele
JärgmineKunst kuulub rahvale!